Şehitlerimizi uğurluyoruz

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığında askeri araca teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahl...

Şehitlerimizi uğurluyoruz
 

Hatay ' ın İskenderun ilçesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığında askeri araca teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Deniz Piyade Er İsmail Kartal ' ın cenazesi Erzincan ' ın Kemah ilçesinde toprağa verildi .

Gülabibey Camisi ' nde geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen törene , şehidin annesi Neriman ve babası Duran Kartal , kardeşleri , yakınları ile Erzincan Valisi Abdulkadir Demir , Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır , AK Parti Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle , 3 . Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Nehir Aydın , İl Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan , siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı .
Şehit Er Kartal ' ın cenazesi askerlerin omzunda tören alanına getirildiği sırada , şehit yakınları fenalık geçirdi . Acılı anne Neriman Kartal ile şehidin yakınları , tabuta sarılarak gözyaşı döktü .
Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı törende , daha sonra Erzincan Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Cemevi Görevlisi Ali Demir cenaze namazını kıldırdı .
Duaların okunduğu törenin ardından askerler tarafından araca alınan şehidin cenazesi , kortej yürüyüşü eşliğinde yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kemah Sultan Melik Mezarlığına götürüldü .
Ay yıldızlı bayrakların açıldığı yürüyüşte , terör örgütü PKK ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı .
Şehit Kartal ' ın cenazesi , daha sonra dualar eşliğinde Kemah Sultan Melik Mezarlığında toprağa verildi .
Bu arada , cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı . Güvenlik önlemleri kapsamında 2 kobra helikopteri de tören boyunca ilçe üzerinde uçuş yaptı .

Şehit Er Arslan ' ın son yolculuğuna Kürtçe ağıtlarla uğurlandı
Hatay ' ın İskenderun ilçesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ' na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı ' nda nöbet değişimi için erleri görev yerine götüren askeri araca teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan Mardinli Serhat Arslan ( 22 ) , İzmir ' de gözyaşları arasında toprağa verildi . Şehidin cenazesi , amcasının evinin önüne getirildiğinde kadınlardan Kürtçe ağıtlar yükseldi .
Serhat Arslan ' ın cenazesi , dün ( 31 Mayıs ) uçakla İzmir ' e getirilmişti . Bugün İzmir Asker Hastanesi ' nden alınan cenaze , önce amcasının Gaziemir ilçesindeki evinin önüne götürüldü . Taziye çadırının kurulduğu yere İzmir Büyükşehir Belediyesi ' ne ait araçla getirilen şehit cenazesi , Kürtçe ağıtlarla karşılandı . Ağıt ve duaların ardından ardından Türk bayrağına sarılı tabut , tören için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi ' ne götürüldü . Şehit erin babası Hamit ve annesi Hanife Arslan , camide taziyeleri kabul etti . Buradaki törene katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın , " Bu acı hepimizin . " diyerek aileyi teselli etmeye çalıştı . Şehidin cenaze namazı , öğle namazının ardından İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar tarafından kıldırıldı . Askeri törenin ardından şehit Arslan ' ın cenazesi . bir süre top arabasıyla taşındıktan sonra belediyeye ait cenaze aracıyla Kadifekale Şehitliği ' ne götürülerek toprağa verildi . Cenaze törenine babası Hamit , annesi Hanife , kardeşleri Serdar ve Özgür Arslan ' ın yanısıra Bakan Aydın , AK Parti Milletvekili İsmail Katmerci , İzmir Valisi Cahit Kıraç , Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu ile askeri ve sivil erkan katıldı .
Tören boyunca güçlükle ayakta duran baba Hamit ve anne Hanife Arslan , cenaze boyunca hiç konuşmadı . Acılı annenin elini bir an olsun bırakmayan denizci kadın subay , destek olmaya çalıştı . Ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup vatandaş da cenaze töreni sonunda , " Şehitler ölmez , vatan bölünmez " sloganlarıyla teröre tepki gösterdi .
Şehidin babası Hamit Arslan , dün gazetecilere yaptığı açıklamada , " 30 yıldır süren bir oyun oynanıyor . Bu kirli savaşın bitmesini istiyoruz . Bu sorunun çözümü vardır , bunu herkes biliyor ama bazıları bitmesini istemiyor . Ölen tüm çocuklar , hep fakir ailelerinin çocuklarıdır . Bizim çocuklarımızdır , Türkiye ' nin çocuklarıdır . " demişti .

ŞEHİT ER ERHAN TERLETME , TOPRAĞA VERİLDİ
Hatay ' ın İskenderun ilçesinde şehit olan Deniz Topçu Er Erhan Terletme Üsküdar Selimiye Camii ' nde kılınan cenaze namazından sonra Beykoz Paşabahçe Mezarlığı ' nda toprağa verildi .
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığında nöbet değişimi yapan askerleri görev yerlerine götüren araca yapılan saldırıda şehit olan Erhan Terletme , son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı . Sabah saatlerinde evine götürülerek helallik alınan şehidin cenazesi daha sonra Selimiye Camii ' ne getirildi . Cenazenin musalla taşına konulmasından sonra gözyaşları adeta sel oldu . Türk bayrağına sarılı tabutun yanına gelen anne Fatma Terletme ' nin oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı dökmesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu . Uzun süre oğlunun tabutuna sarılarak ağlayan anne Fatma Terletme ' yi yakınları teselli etti . Cenaze sırasında güçlükle ayakta durabilen Baba Necati Terletme de oğlunun Türk bayrağına sarılı cenazesine uzun süre baktıktan sonra fotoğrafını öptü .
Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından tabutu top arabasına konulan şehit Deniz Topçu Er Erhan Terletme için Selimiye Kışlası ' nda askeri tören düzenlendi . Bu sırada cenazeye katılan bir grup genç ise dev bir Türk Bayrağı ile " Şehitler ölmez vatan bölünmez " , " Aponun itleri yıldıramaz bizleri " sloganları atarak bir süre yürüdü . Şehit erin cenaze törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin , İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş , İstanbul Emniyet Müdürü Vali Hüseyin Çapkın , MHP Milletvekili Meral Akşener , CHP Eski İl Başkanı Gürsel Tekin , Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ile çok sayıda üst düzey askeri personel , ailesi , yakınları ve vatandaşlar katıldı .
Bu arada , cenaze namazı için cami avlusuna gelen Kore Gazisi Hasan Çaboğlu ' nun ilginç hareketleri dikkat çekti . Belindeki kamasını çekerek elini havaya kaldıran Çobanoğlu , " Domuzdan post , gavurdan dost olmaz . Manevi olarak şehidimizin intikamını alacağım . Ne mutlu sana şehit oldun " demesi dikkat çekti .
Askeri törenin ardından şehit erin cenazesi Beykoz Paşabahçe Mezarlığı ' ndaki aile kabristanında toprağa verildi .


Zaman