Refah Sınır Kapısı Açılıyor Tel Aviv

-REFAH SINIR KAPISI AÇILIYOR TEL AVİV (A.A) - 01.06.2010 - MISIR'IN SÜRPRİZ BİR ŞEKİLDE, CUMHURBAŞKANI HÜSNÜ MÜBAREK'İN TALİMATIYLA GAZZE ŞERİDİ İLE

 

-REFAH SINIR KAPISI AÇILIYOR

TEL AVİV ( A . A ) - 01 . 06 . 2010 - Mısır ' ın sürpriz bir şekilde , Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ' in talimatıyla Gazze Şeridi ile arasındaki Refah sınır kapısını açması kararının ardından , kapının bugün geçişlere açılacağı bildirildi .

Gazze Şeridi ' nin güneyindeki Refah ' ta , Hamas hükümeti İçişleri Bakanlığına bağlı sınır koordinasyonundan sorumlu idarenin verdiği bilgiye göre , sınır kapısı bugünden itibaren 09 . 00-17 . 30 saatleri arasında düzenli olarak açık tutulacak .

Ayrıca Gazzelilerin Refah ' tan geçmek için İçişleri Bakanlığından izin almalarına da gerek bulunmadığı , geçerli pasaportları bulunanların sınırdan pasaportunu göstererek geçiş yapabileceği de kaydedildi .

Gazze ' de hem sevinçle karşılanan hem de sürpriz olarak görülen karardan sonra , normalde kapalı tutulan Refah ' taki görevlilerin sınır kapısına gittiği , bazı Gazzelilerin de " en azından denemek amacıyla " ellerinde pasaportlarıyla sınıra doğru gitmeye hazırlandığı belirtildi .

Refah ' ın açılması kararı , Gazze ' ye yardım filosunun İsrail ordusu tarafından askeri bir operasyonla durdurulması , 9 kişinin ölmesi ve onlarca kişinin yaralanmasının ardından geldi .

01 . 06 . 2010 16 : 04 : 35