Mısır, Rafah sınır kapısını açtı

Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in emriyle Mısır Rafah sınırı kapısını insani ve tıbbi yardımlar için açtığını duyurdu. Dün öğlen saatlerinde açılan kapı

  Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ' in emriyle Mısır Rafah sınırı kapısını insani ve tıbbi yardımlar için açtığını duyurdu . Dün öğlen saatlerinde açılan kapının ne zamana kadar açık kalacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı . Mısır resmi haber ajansı MENA tarafından verilen haberde , " Mübarek Rafah sınır kapısının insani ve tıbbi yardımlarla , tedaviye muhtaç Filistinliler için açılmasını emretti . " denildi .

Kararın Gazze ' ye giden yardım gemilerine yönelik İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıdan hemen sonra gelmesi dikkat çekiyor . Kararın , gelebilecek muhtemel uluslar arası eleştirilere karşı alındığı tahmin ediliyor . Mısır şu ana kadar Filistinli hastalar ve acilen çıkması gerekenler için her ay belirli günlerde sınır kapısını açıyordu .

İsrail ile birlikte Mısır da Gazze ' ye abluka uyguluyor ve sınır kapısını kapalı tutuyor . Mısır , Gazze ' ye yapılacak yardımların İsrail üzerinden gönderilmesini istiyor .

Bu yılbaşında Gazze sınırına çelik duvarlar ören Mısır , yer altına da sensörler yerleştirerek , tünel kazınmasının önüne geçmeye çalışmıştı .

Bu arada Mısır ' da üst meclis olarak kabul edilen Şura Meclisi seçimleri yapıldı . 264 sandalyeli parlamentonun üçte birinin yenileneceği seçimler her üç yılda bir tekrarlanıyor . Üyelerin üçte biri bizzat Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek tarafından atanıyor . Seçimlerde iktidardaki Ulusal Demokratik Parti ' nin ezici bir çoğunluk elde etmesi bekleniyor . Seçimlere katılımın çok düşük olması dikkat çekiyor .