Messı Sezonun En İyi Oyuncusu Seçildi

Castrol Klasmanı'nda sezonun en iyi futbolcusu Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi seçildi.

Messı Sezonun En İyi Oyuncusu Seçildi
  Sezon sonunda tü ; m ligin analizini yapan Castrol Klasmanı ' nında Barcelonalı yıldız Lionel Messi 2009-2010 sezonunda dü ; nyanın en iyi performans gö ; steren oyuncusu seç ; ildi . Messi , en yakın rakibi Real Madridli yıldız Cristiano Ronaldo ' yu ve Chelsea ' den Didier Drogba ' yı geride bıraktı .
Castrol Analistleri , geç ; tiğimiz 12 ayda Avrupa ' nın en iyi 5 ligindeki 2000 ' den fazla oyuncunun her bir pasını , top ç ; alışını ve her hareketini , objektif bir analiz ve gelişmiş bir teknolojiyle değerlendirerek Castrol Klasmanı ' nı hazırladı . Yağ uzmanı Castrol ' ü ; n yıllık analizi , sezonun ardından Arjantinli yıldızın ö ; nü ; mü ; zdeki ay gerç ; ekleştirilecek olan 2010 FIFA Dü ; nya Kupası ' nın ö ; ne ç ; ıkan siması olacağını ortaya koydu .
Messi , yıl başlangıcından itibaren 20 ' si ilk 11 ' de olmak ü ; zere ç ; ıktığı toplam 25 maç ; ta kaydettiği 34 gol ile Avrupa ' nın en iyi ligleri arasında gol kralı olarak Barcelona ' nın art arda ikinci La Liga şampiyonluğunu kazanmasını sağladı .
Messi , Nisan ayında yapılan ç ; eyrek final maç ; ında Nou Camp ' ta Arsenal ' e attığı dö ; rt gol de dahil olmak ü ; zere kaydettiği toplam 8 golü ; ile Avrupa Şampiyonlar Liginin de gol kralı oldu ve Castrol Klasmanı ' nda topladığı 2 bin 828 puan ile EDGE Sezon Performansı şampiyonluğunu da elde etti .
Yü ; zde 66 ' lık şut isabet oranıyla La Liga ' da rakipsiz olan forvet oyuncusu , UEFA Şampiyonlar Ligi ' nde de toplam 28 isabetli şuta sahip . Yalnızca Barç ; alı takım arkadaşı Xavi ' nin 14 asisti ile geç ; tiği Messi , La Liga ' daki 10 asisti sayesinde diğerleri iç ; in de gol fırsatı yaratma konusunda aynı şekilde etkili olduğunu gö ; sterdi . Ayrıca La Liga ' daki 145 ve Şampiyonlar Ligi ' ndeki 61 driplingi ile diğer oyuncuları geride bırakarak harika bir performansa imza attı .
Castrol Klasmanı ' nda sezonun en iyi 11 oyuncusu şu şekilde sıralandı : Lionel Messi , Cristiano Ronaldo , Didier Drogba , Wayne Rooney , Arjen Robben , Gonzalo Gerardo Higuain , Fernando Torres , Luis Fabiano , David Villa , Ivica Olic ve Frank James Lampard .
Castrol Elç ; isi ve 1998 FIFA Dü ; nya Kupası şampiyonu Marcel Desailly , sezon sonu klasmanına ilişkin olarak , ' Messi ' nin son 12 ay boyunca sergilediği en bü ; yü ; k gü ; cü ; kararlı olmasıydı . Oynadığı her maç ; ta rakip iç ; in her zaman bir tehdit teşkil edebilen Messi topu kullanma becerisi ile hiç ; yoktan gol şansı yaratıyor . Top sü ; rme yeteneği onu her seyredişinizde gö ; ze ç ; arpıyor , ayrıca ç ; ok zeki ve topu ne zaman bırakması gerektiğini ç ; ok iyi biliyor . Ç ; oğu oyuncu ç ; alım atabilir ancak bunun sonunu getirebilmek ö ; nemli ve
Messi sıklıkla kendisi veya takım arkadaşı iç ; in bir şut fırsatı yaratıyor ' dedi .

DROGBA PREMIER LIG ' DE İLK SIRADA
Chelsea ' nin hem Premier Ligi , hem de FA Kupasını şampiyon olarak tamamlamasında gö ; sterdiği ç ; abaları ile Castrol Klasmanı ' nda dö ; rdü ; ncü ; sırada yer alan Manchester United oyuncusu Wayne Rooney ' yi geride bırakan Didier Drogba , Castrol Klasmanı ' nda ü ; ç ; ü ; ncü ; sıraya yü ; kselerek en yü ; ksek puana sahip Premier Lig oyuncusu oldu . 29 gol ile Premier Lig ' in gol kralı olan Drogba aynı zamanda 10 asiste de sahip ve kaydettiği 67 isabetli şut ile diğer bü ; tü ; n Premier Lig oyuncularını gerisinde bıraktı .
Castrol analizine gö ; re , Arjen Robben ise en yü ; ksek puanlı Bundesliga oyuncusu oldu . Hollandalı kanat oyuncusu , 12 ' si yıl başlangıcından itibaren olmak ü ; zere toplam 26 maç ; ta 16 gol atarak takımının 22 . lig şampiyonluğunu kazanmasında bü ; yü ; k katkı gö ; sterdi . Kanat oyuncusu , eleme turlarında Fiorentina , Manchester United ve Lyon ' a gol atarak şampiyonanın son turlarına kadar en iyi Şampiyonlar Ligi performansını gö ; sterdi .
Mevlü ; t Erdinç ; en yü ; ksek puanlı Ligue 1 oyuncusu olarak 42 . sırada yer alıyor . 15 gol kaydeden Paris St Germain forveti gol pozisyonlarının yü ; zde 55 ' ni gole ç ; evirerek etkileyici bir isabet oranı sergiledi .
Genel klasmanda 27 . sırada yer alan Udinese forveti Antonio di Natale de , attığı 29 gol ile İtalyan ligi gol krallığında birinci sırayı aldıktan sonra Serie A listesinin en ü ; stü ; ne yerleşti . Di Natale , 6 asistle takımının attığı gollerde ( 54 maç ; ta 35 gol ) yü ; zde 65 ' lik bir pay sahibi olarak takımının dü ; şme hattından kurtulmasını sağlayan kilit oyuncu oldu . Ayrıca İtalya liginde en fazla şut pozisyonuna ( 152 ) sahip Di Natale kaleciyi 71 isabetli şutu ile diğer oyunculardan daha fazla zorladı .