Mehmetçik Ormanı Büyümeden Kül Oldu

Aydın'da geçtimiz yıllarda oluşturulan 'Mehmetçik Ormanı'ndaki fidanlar, daha büyümeden çıkan örtü yangınında kül oldu.

Mehmetçik Ormanı Büyümeden Kül Oldu
  Edinilen bilgiye göre ; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ ) Merkez Yerleşkesi içerisinde geçtiğimiz yıllarda oluşturulan ve protokolünde katılımıyla ilk fidanların dikildiği Mehmetçik Ormanı ' nda bugün saat 15 . 00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı . Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aydın Yetiştirme Yurdu yakınlarından başlayan yangın , rüzgarında etkisiyle kısa sürede yeni fidanların bulunduğu hatıra ormanı alanına yayıldı .
Yerleşim alanı ve üniversite dersliklerinin çok yakınındaki engebeli arazide başlayan yangına Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler kısa sürede müdahale etti . Rüzgarında etkisiyle zaman zaman büyüyen alevleri Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aydın Yetiştirme Yurdu ' nda kalan öğrenciler ve üniversiteliler korku dolu gözlerle izledi .
MEHMETÇİK ORMANI SİYAHA BÜRÜNDÜ
ADÜ Merkez Yerleşkesi içerisinden ve alt bölgeden müdahale edilen yangın , kısa sürede kontrol altına alındı . Yaklaşık 30 dönüm alanında zarar gördüğü yangının ardında siyaha bürünen ' Mehmetçik Ormanı ' yazısı kaldı .
Birkaç yıl önce büyük umutlar dikilen ve her yıl eklenen yeni fidanlarla genişletilen Mehmetçik Ormanı ' ndaki fidanlar daha büyümeden kül oldu . Yerleşim alanlarına çok yakın bir mesafede çıkan ve hatıra ormanının büyük zarar gördüğü yangın , vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı . Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı .