Kimyada Dünya'nın Çok Gerisindeyiz

Türkiye Bilimler Akademisi üyesi ve 56 yıldır kimya ile uğraşan Prof

Kimyada Dünya'nın Çok Gerisindeyiz
Türkiye Bilimler Akademisi üyesi ve 56 yıldır kimya ile uğraşan Prof. Dr. Özer Bekaroğlu, Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi'nin konuğu olarak "Değişen Kimya ve Türkiye" konferansında öğrenciler ile bir araya geldi. Konferansta Prof. Dr. Bekaroğlu, 2.Dünya Savaşı sonrasında Almanya'nın en iyi kimyacılarının Türkiye'ye geldiklerini ancak bu fırsatın değerlendirilemediğini söyledi.
Uzun süredir Ege Üniversitesi çalışanları ile görüştüğünü belirten Prof. Dr. Özer Bekaroğlu; "Ege Üniversitesi camiası ile adeta bir aile gibiyiz. Burada doktoralarında birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız ile ilişkilerimiz hala devam ediyor" dedi. "Türkiye kimya alanında yayınlanan makale sayılarına bakıldığında ilk 45 arasında maalesef yok" diyen Prof. Dr. Bekaroğlu, komşularımız Yunanistan ve İran gibi ülkelerin bile bizim önümüzde olduğunu aktardı. Listede çok hızlı bir gelişme içinde olan Çin'in hızla yükseldiğini ve ABD'yi yakaladığını vurgulayan Prof. Dr. Bekaroğlu, Çin'de muazzam bir gelişmenin olduğunu ve dünya liderliğine yükseleceklerini belirtti.
"Türkiye'de bilim politikası yok" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Özer Bekaroğlu, Singapur gibi krallıkla yönetilen küçük bir ülkede bile devlet politikalarının bilim odaklı yürütüldüğünü ve bunun sayesinde ülke ekonomisine büyük girdiler sağlandığını vurguladı.