Kalkınma Ajansı Uzmanlarına 2011 Paneli

Türkiye'nin değişik bölgelerindeki 5 Kalkınma Ajansı'nın uzman ve uzman yardımcılarının katıldığı "UNIVERSİADE 2011 Konulu Plan-Program-Proje Paneli Polat Renaıssance Otel'de yapıldı.

Kalkınma Ajansı Uzmanlarına 2011 Paneli
  Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı , Doğu Marmara Kalkınma Ajansı , Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı , Kuzey Ege Kalkınma Ajansı , Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ' ndan 110 uzmanın katıldığı DPT Modül 2 Eğitim toplantısına 2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ile kalkınma ajanslarının genel sekreterleri , 2011 Koordinatörlüğü komite başkanları ve çok sayıda yönetici katıldı .
Toplantının açılışında konuşan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr . Rıfat Altan , 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ' nın Erzurum ve Türkiye için önemli organizasyon olduğunu hatırlattı . Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan da konuşmasında Erzurum ' da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti .
Toplantıda daha sonra 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ' nın tanıtımıyla ilgili bir sunum yapıldı .
UZMANLARA UNIVERSIADE DERSİ
2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz panel de yaptığı konuşmada , Universiade ' nin başlangıcından günümüze kadar geçen süreçte yapılan çalışmaları anlattı . Uluslar arası oyunların Türkiye ' de iki şekilde yapıldığına dikkat çeken Korkmaz , bunun ya 2005 ' te İzmir ' de yapılan Yaz Oyunları ' nda olduğu gibi özel bir kanun , ya da Gençlik ve Spor Teşkilatı içerisinde özel bir yapılanmayla sağlandığına dikkat çekti . Oyunların Uluslar arası Üniversite Sporları Federasyonu FISU ' ya yapılan bir başvuru ve yapılan değerlendirme sonrasında alındığını bildiren Korkmaz , 5-6 yıl öncesinden verilen oyunların daha sonra Spordan Sorumlu Bakan başkanlığında oluşturulan Hazırlık Düzenleme Kurulu ( HDK ) , daha sonra icracı konumundaki genel koordinatörlük tarafından yürütüldüğünü ifade etti . FISU ' nun oyunların verilmesinden sonuçlanıncaya kadar her dönemde belirli aralıklarla denetimlerde bulunduğuna işaret eden Korkmaz , " İşi yaparken strese kapılmamak için , başından beri işi sıkı tutuyoruz . Oyunlarda akreditasyon , açılış ve organizasyon süreci ile ilgili çalışmalar devam ediyor . Akreditasyon sürecinde şu ana kadar 48 ülkenin başvurusu geldi . Bugüne kadar yapılan oyunlarda en çok 51 ülkenin katılımıyla oyunlar yapılmış . Bizim bu rakamı geçeceğimizi düşünüyorum . 55 ülke talepte bulunsa , 3 bin sporcuyu ağırlarız . Bunun için gerekli hazırlıklarımız tamamlanıyor . Böyle olursa şimdiye kadar yapılmış en çok katılımlı kış oyunlarını yapmış olacağız . Oyunlar köyümüz , bunun için yeterli kapasiteye sahip . Gönüllüler konusunda çalışmalar devam ediyor . Ulaşım , seyahat , güvenlik , biletleme , tanıtım-reklam , halkla ilişkiler , pazarlama , sigorta , açılış ve kapanış törenleri , suni kar üretme sistemleri , tesisler konusunda çalışmalarımız belirlenen takvime göre aksamadan yürütülüyor . " dedi .
Erzurum ' un Kış Oyunları ' na her şeye sıfırdan başladığını ve oyunlarla ilgili tesislerin yeniden kurulduğunu ifade eden Korkmaz , organizasyon ile birlikte 550-600 milyon TL civarında yatırım yapıldığını , Erzurum ' un bu oyunlarla önemli kazanımlar elde edeceğini bildirdi . Korkmaz , konuşmasının son bölümünde ise Çin ' in Shenzen kentinde düzenlenen FISU Yönetim Kurulu Toplantısında sunduğu 7 . İlerleme raporunu sunumla anlattı .
Panelin ardından gondol lift ile Palandöken kayak Merkezi ' ne çıkan katılımcılar , ayrıca UNIVERSIADE 2011 tesislerini de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı .