İtalyan Basınında İsrail Saldırısı

İsrail'in dün Mavi Marmara insani yardım gemisine saldırısı İtalya'da büyük yankı buldu ve bugün Roma ve Milano'da İsrail karşıtı iki protesto gösterisi yapıldı.

  Roma ' daki gösteri Campidoglio önünde başladı . Kortej " İsrail , terörist devlet " dözvizleri ile yürürken " s " harfinin gamalı haç stili yazıldığı dikkat çekti . Yüzlerce protestocu Filistin bayrakları sallarken İsrail ' in Birleşmiş Milletler ' den çıkarılması istedi . Kortej şehirde Yahudi vatandaşların yoğunlukta olduğu Ghetto bölgesinden geçerken ise tansiyon arttı . Göstericilerin " faşistler , katiller " sloganlarına mahalle ahalisi " İsrail " diye bağırarak karşılık verdi . Kortej Ghetto bölgesinden geçerken polis
güvenlik önlemlerini arttırarak bariyer kurdu . Milano ' daki yürüyüşü ise Ekolojik Sol ve Milano İşçi Konfederasyonu düzenlerken şehirdeki Filistinli vatandaşlar da yürüyüşe katılarak yüzlerce kişilik bir kortej oluşturuldu . San Babila meydanında başlayan gösterilerde " Filistin için hayat , toprak ve özgürlük " , " Gazze ' nin işgaline son " ve " İsrail ' e boykot " pankartları açıldı .