İstanbul'a hizmette görev değişimi

İstanbul Valiliği'nde devir teslim töreni dün gerçekleştirildi. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan Muammer Güler, İstanbul valiliği görevini Hüseyin Avni Mutlu'ya dev...



İstanbul Valiliği'nde devir teslim töreni dün gerçekleştirildi. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan Muammer Güler, İstanbul valiliği görevini Hüseyin Avni Mutlu'ya devretti. Güler'e İstanbul'daki hizmetleri anısına teşekkür plaketi verilirken, yeni Vali Mutlu, "İstanbul Valiliği mührünü, çok onurlu bir görevi, değerli valimin elinden almaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum." dedi. Güler, vakit geçirmeden yeni görevine başlayacağını söyledi.

Kamu Düzeni ve Güvenliği müsteşarlığına atanan Muammer Güler, İstanbul valiliği görevini Hüseyin Avni Mutlu'ya devretti. İstanbul Valiliği'nde yapılan tören Hüseyin Avni Mutlu'nun tören mangasını selamlamasıyla başladı. Daha sonra Güler, İstanbul Valiliği mührünü Hüseyin Avni Mutlu'ya vererek, "Mühür sizde artık" diyerek teslim etti. "İstanbul Valiliği mührünü, çok onurlu bir görevi, değerli valimin elinden almaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum." diyen Mutlu, mührü İstanbul'a hizmet sevdasıyla çok yoğun bir şekilde kullanmayı arzu ettiğini söyledi. Mutlu da Güler'e İstanbul'daki hizmetleri anısına, "İstanbulluların gönül dolusu sevgileriyle" diyerek bir teşekkür plaketi verdi.
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan Muammer Güler, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından İstanbul'da yaşanan hareketliliğe ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul'da gerekli tedbirlerin alındığını anlatan Güler, "İskenderun'da meydana gelen olay da son derece üzücü, yüreklerimizi yakmıştır." dedi. İstanbul Valiliği'ndeki devir teslim töreni sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, "Özellikle terörle ilgili çok önemli bir göreve geldiniz. Türkiye'nin hem içinde hem dışında, insani yardım gemilerinde yaşanan olaylar var. Son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, son gelişmelerin üzücü olduğunu söyledi.
Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İstanbul'da bu konuyla ilgili arkadaşlarımız önceki günden beri gerekli tedbirleri alıyorlar ama İskenderun'da meydana gelen olay da son derece üzücü, yüreklerimizi yakmıştır. Terörün maalesef o acımasız yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır ama Türk devleti bunun üstesinden gelecek güçtedir. Terörle mücadelede etkin ve verimli bir işbirliğine dayalı çalışmaları genişletmek üzere böyle bir müsteşarlık kuruldu. Hemen bugün, birazdan gidip göreve başlayacağım. Elbette yapılacak çok iş var. Bu konunun devletimizin mutlaka en kısa zamanda aşması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Orada da birikimimi, 18,5 yıla yakın sürdürdüğüm görevle ilgili tecrübemi de yansıtmak suretiyle o sorunu da halletmeye çalışacağız. Ama Türkiye'nin halletmesi gereken çok önemli bir sorundur, onu belirtiyorum. İnşallah üstesinden geleceğiz."
Emniyetçilere telsiz mesajıyla veda etti
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atanan eski İstanbul Valisi Muammer Güler, ildeki emniyet mensuplarına telsiz mesajıyla veda etti. Güler, Muhabere Şube Müdürlülüğü aracılığı ile asayiş kanalında yayınlattığı mesajında şöyle konuştu: "İstanbul Valiliği görevinden ayrılıyorum. Görev sürem içinde İstanbul'da emniyet ve asayiş hizmetlerinin yürütülmesi ve İstanbulluların huzur ve güvenliğinin sağlanması için fedakarca çalışan emniyet teşkilatının değerli mensuplarına, başta il emniyet müdürü olmak üzere, tüm sıralı amirlere, kahraman polis memuru arkadaşlarıma, çarşı ve mahalle bekçilerine ve sivil personele arz-ı veda eder, takdir ve teşekkürlerimi iletir, sağlık ve huzur içinde başarılı görevler dilerim."

Zaman