İsrail'e Tepkiler Giderek Artıyor

Türkiye Kamusen Van İl Temsilcisi Kutbettin Yıldız, "Türk milleti kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de hainliği de unutmayacak; kim olursa olsun teröriste, teröre destek verenlere ve devlet terörü uygulayanlara hak ettiği cevabı verecektir" dedi

Türkiye Kamusen Van İl Temsilcisi Kutbettin Yıldız, "Türk milleti kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de hainliği de unutmayacak; kim olursa olsun teröriste, teröre destek verenlere ve devlet terörü uygulayanlara hak ettiği cevabı verecektir" dedi.
Bir basın açıklaması yapan Kutbettin Yıldız, Hatay'daki terör ve İsrail saldırını değerlendirdi. Yıldız, "Önceki gün Şırnak, Hakkari ve Antakya'da verdiğimiz şehitlerin acısıyla yüreklerimiz yanarken, sabaha karşı Hatay'dan gelen 6 şehidimizin haberiyle bir kez daha sarsıldık. İnsani yardım gemilerine yapılan saldırının faali bellidir. Oysa terörist saldırının taşeronu belli, ancak sahibi belli değildir. Terörist başının yakalanmasıyla bitme noktasına gelen terör sorununun 'Kürt sorunu' olarak tanımlanmasıyla başlayan ve açılım tartışmalarıyla beslenen güdümlü siyaset sonucunda yeniden hortlaması dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu noktada, verilen bunca şehidin ardından klişe açıklamalarla yetinilmemesi, bu terör belasının mutlak surette son bulması ve sorumlularının bulunarak en ağır şekilde hukuken ve toplumun tepkisiyle cezalandırılması gerekmektedir" dedi.
Eli kanlı teröristlerin kahbece düzenlediği eylemlerin tüm hızıyla sürdüğü, bu kez de İsrail'in uyguladığı devlet terörüne maruz bırakıldıklarını ifade eden Kutbettin Yıldız, "İsrail Devleti'nin güvenliğini ve ilkelerini bahane ederek silahsız, masum insanlara karşı kullandığı insanlık dışı yöntem ve zorbalık karşısında sessiz kalanların, verdiğimiz şehitler karşısında da aynı sessizliklerini koruması, dünyadaki terörü cesaretlendiren, kaynağın da adresini adeta ifşa etmektedir. 52 yıldır bütün insani değerleri ayaklar altına alan, kural tanımaz uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail'i uyarıyoruz. Bu saldırı uluslar arası sularda Türk bayraklı gemilere yapılmıştır. Katledilenlerin büyük çoğunluğu, insani yardım taşıyan sivil, silahsız Türk vatandaşlarıdır. Bu saldırıyı gerçekleştiren İsrail, mutlak surette uyguladığı devlet terörünün bedelini de hesaplamış olmalıdır. Türk milleti kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de hainliği de unutmayacak, kim olursa olsun teröriste, teröre destek verenlere ve devlet terörü uygulayanlara hak ettiği cevabı verecektir. Bunu özellikle nankör İsrail asla unutmamalıdır. İsrail'in insani yardım amacıyla yola çıkan gemilere saldırı düzenlemesini şiddetle kınıyoruz. İsrail'in yaptığı bin insanlık suçudur, bir vahşettir" şeklinde konuştu.