İsrail'e Tepkiler Dinmek Bilmiyor

Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD), İsrail'in Gazze'ye yardım malzemesi götüren gemilere saldırmasının insanlık tarihine kara bir leke olarak geçeceğini kaydetti.

  VASİAD Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada , bütün dünyanın gözü önünde yapılan bu hain saldırıya sessiz kalınmaması gerektiği belirtildi . Birleşmiş Milletler başta olmak üzeri bütün dünya ülkelerinin sessiz kalmaları , saldırının desteklendikleri yada paylaştıkları anlamına gelmekte olduğu kaydedilen açıklamada , bütün bu tarafların sessizliklerini bozmalarını ve İsrail ' i lanetlemelerini istedikleri ifade edildi . Açıklamada , " İsrail tarafından ambargo uygulanarak bir temerküz kampına dönüştürülen Gazze halkına insani yardım , gıda ve ilaç taşıyan , 33 ülkeden 600 insanın içinde bulunduğu Gazze ' ye Özgürlük Filosu ' nda bulunan insani yardım gemileri uluslararası sularda İsrail Hava Kuvvetleri tarafından saldırıya uğramış , ölü ve yaralıların olduğu olayda yardım gemilerine el konulmuştur . İsrail Hava Kuvvetleri ' nin tamamen sivil ve sadece insani yardım taşıyan gemilere yaptığı bu saldırıyı şiddetle lanetliyoruz " denildi .
İsrail Hükümeti ' nin , bu insanlık dışı eylemiyle masum insanları hedef alarak barışı , insanlığı ve bütün insani değerleri hiçe saydığı kaydedilen açıklamada , " Herkesi şoke eden bu saldırı İsrail Hükümeti ' nin yürüttüğü şiddet politikasının ulaştığı pervasızlığı bir kez daha ortaya koymuştur . Uluslararası hukuka tamamen aykırı olan medeni bir ülkenin devlet aklına uygun düşmeyen , hiçbir insani hassasiyeti gözetmeyen bu kanlı operasyon , insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir . Bu sorumsuzluğa sebep olan siyasi karar mekanizmaları uluslararası topluma ve insanlık vicdanına hesap vermekten kurtulamayacaktır . Açık denizlerde gerçekleşen ve uluslar arası hukuka tamamen aykırı bir şekilde yapılan bu saldırı hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemez . İnanıyoruz ki , 73 milyon Türkiye Cumhuriyeti insanının yanı sıra , bütün insanlık dünya barışına , masumiyete ve insanlığa yapılan bu saldırıyı lanetleyecektir " ifadelerine yer verildi .