İsrail'e tepkiler devam ediyor

İsrail'in, Gazze'ye giden yardım gemilerine yaptığı saldırı nedeniyle toplumda oluşan tepkiler devam ediyor.

Bursa'da Büyük Birlik Partisi (BBP) Bu

  İsrail ' in , Gazze ' ye giden yardım gemilerine yaptığı saldırı nedeniyle toplumda oluşan tepkiler devam ediyor .

Bursa ' da Büyük Birlik Partisi ( BBP ) Bursa İl Başkanlığı ile Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi ayrı ayrı yaptıkları eylemlerle İsrail ' i protesto etti .

Filistin bayrakları ile Orhangazi Parkı ' ndan Şehreküstü Meydanı ' nda kadar yürüyen BBP üyeleri , tekbir getirip İsrail aleyhine sloganlar attı . Grup adına konuşan BBP Bursa İl Başkanı Tahir Kahveci , İsrail ' in yaptıkları karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın açıklamalarını yeterli bulmadıklarını söyledi .

" Başbakan ' ın açıklamasını dinledik , duygularımıza tercüman oldu " diyen Kahveci , şöyle konuştu : " Ama aklımızın aradığı sözleri pek dinlendirmedi . Biz beklerdik ki , en azından Birleşmiş Milletler ve İsrail ' in hamisi ABD yine 3 maymunu oynadığı için İsrail ile Türkiye arasındaki bütün askeri ve ticari ilişkiler durduruldu , bütün askeri sözleşmeler iptal edildi densin . Beklerdik ki , savaş gemilerimiz yola çıktı ve oradaki şehit ve gazilerimiz , rehineler ve gemilerimiz Türkiye ' ye dönünceye kadar İsrail karasularının önünde demirleyecekler . Gücü yeten varsa gelsin bir şey yapsın . "

Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi üyeleri ise Kent Meydanı ' nda bir araya geldi . Çeşitli pankartlar ve atılan sloganlarla İsrail ' i protesto eden grup , Filistin bayrakları açtı . Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şube Başkanı Necati Aslan da , İsrail ' e gereken cevabın verilmesini istedi .