İsrail'e tepkiler devam ediyor

İsrail'in, Gazze'ye giden yardım gemilerine yaptığı saldırı nedeniyle toplumda oluşan tepkiler devam ediyor.

Bursa'da Büyük Birlik Partisi (BBP) Bu

İsrail'in, Gazze'ye giden yardım gemilerine yaptığı saldırı nedeniyle toplumda oluşan tepkiler devam ediyor.

Bursa'da Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanlığı ile Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi ayrı ayrı yaptıkları eylemlerle İsrail'i protesto etti.

Filistin bayrakları ile Orhangazi Parkı'ndan Şehreküstü Meydanı'nda kadar yürüyen BBP üyeleri, tekbir getirip İsrail aleyhine sloganlar attı. Grup adına konuşan BBP Bursa İl Başkanı Tahir Kahveci, İsrail'in yaptıkları karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını yeterli bulmadıklarını söyledi.

"Başbakan'ın açıklamasını dinledik, duygularımıza tercüman oldu" diyen Kahveci, şöyle konuştu: "Ama aklımızın aradığı sözleri pek dinlendirmedi. Biz beklerdik ki, en azından Birleşmiş Milletler ve İsrail'in hamisi ABD yine 3 maymunu oynadığı için İsrail ile Türkiye arasındaki bütün askeri ve ticari ilişkiler durduruldu, bütün askeri sözleşmeler iptal edildi densin. Beklerdik ki, savaş gemilerimiz yola çıktı ve oradaki şehit ve gazilerimiz, rehineler ve gemilerimiz Türkiye'ye dönünceye kadar İsrail karasularının önünde demirleyecekler. Gücü yeten varsa gelsin bir şey yapsın."

Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi üyeleri ise Kent Meydanı'nda bir araya geldi. Çeşitli pankartlar ve atılan sloganlarla İsrail'i protesto eden grup, Filistin bayrakları açtı. Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şube Başkanı Necati Aslan da, İsrail'e gereken cevabın verilmesini istedi.