İsrail'e Bir Protesto Da Romanlardan

Bursa'da bir grup Roman vatandaş, İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) destek ziyaretinde bulunup İsrail'i protesto etti.

  Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İHH binasına gelen Roman vatandaşlar , Gazze ' ye yardım ulaştırmak için yola çıkan gemilere İsrail tarafından yapılan saldırıyı ve İskenderun ' da askerlerimizin şehit edilmesini protesto etti . Bir basın açıklaması yapan Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen , aynı günde iki saldırının gerçekleşmesini manidar bulduklarını ifade ederek , ' ' Tamamen silahsız ve savunmasız sivillere yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz . Bu aşağılık tavrı sergileyen
İsrail , her zamanki gibi küstah davranışlarıyla dünya ile alay etmekten kaçınmamıştır . Daha önce gerçekleşen insanlık dışı davanışlar karşısında duyarsızlığını bir meziyet haline getiren başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün uluslararası kuruluşları acilen göreve çağırıyoruz ' ' ifadelerini kullandı .
Türkiye Cumhuriyeti ' nin gereken cevabı vermekte gecikmediğini söyleyen Özçimen , hükümetin başta ekonomik yönden olmak üzere elinden gelen her türlü müeyyideyi uygulayacağını kaydetti . Yaşananların insanlık tarihinde kara bir leke olarak yerini aldığını vurgulayan Özçimen , ' ' Hem İsrail ' i hem de onların yerli iş birlikçisi olan alçak terör örgütünü lanetle kınıyoruz ' ' şeklinde konuştu .
Roman vatandaşlar İsrail aleyhinde sloganlar attıktan sonra dağıldı .