İskenderun şehitlerimizi uğurluyoruz...

Hatay'ın İskenderun ilçesinde dün şehit düşen 6 askerden 4'ü bugün son yolculuklarına uğurlanıyor.

  Hatay ' ın İskenderun ilçesinde dün şehit düşen 6 askerden 4 ' ü bugün son yolculuklarına uğurlanıyor . İSTANBUL :
Şehit olan Deniz Topçu Er Erhan Terletme ' nin cenazesi , Selimiye Camisi ' nde düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi .

Şehit Er Terletme için Selimiye Camisi ' nde askeri tören düzenlendi . Askerler , Terletme ' nin Türk bayrağına sarılı naaşı başında saygı nöbeti tuttu .

Şehit erin annesi Fatma ile babası Necati Terletme , cami avlusunda taziyeleri kabul etti .

Terleme ' nin cenazesi , burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından bir süre eller üzerinde taşınarak top arabasına konuldu .

Top arabasında da askeri manga eşliğinde bir süre taşınan cenaze , daha sonra götürüldüğü Paşabahçe Mezarlığı ' nda defnedildi .

Törene , Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak , TBMM Başkanvekili Meral Akşener , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu , 1 . Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Muharrem Yavaş , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , Merkez Valisi Hüseyin Çapkın , İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin , CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin , şehit erin ailesi , yakınları , çok sayıda askeri personel ile vatandaşlar katıldı .

Cenaze namazı öncesinde tabutun başına gelen anne Fatma Terletme ile bazı yakınları , şehit erin naaşına sarılarak ağladı .

Bu arada , gazi üniformalı bir dedenin de tabutun başına gelerek dua ettiği , askeri kasaturasını havaya kaldırarak şehide saygı gösterdiği izlendi . Terletme ' nin cenazesi cami avlusundan götürüldüğü sırada törene katılan vatandaşlar , " Şehitler ölmez , vatan bölünmez " şeklinde sloganlar attı .

İZMİR :
Saldırıda şehit olan Deniz Muhafız Er Serhat Aslan ' ın ( 22 ) cenazesi de İzmir ' de toprağa verildi .

Bostanlı Beşikçioğlu Camisi ' nde düzenlenen askeri törene Mardinli şehidin annesi Hanife , babası Hamit Aslan , kardeşleri Serdar ve Özgür Aslan ile yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Aydın , Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu , Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler , Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç , İzmir Valisi Cahit Kıraç , İzmir
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı .

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi .

Baba Hamit Aslan ' ın tören boyunca metanetini koruduğu gözlenirken , anne Hanife Aslan ' a bir kadın subay refakat etti . Kadın subay elini tuttuğu şehit annesine destek verdi .

Cenaze törenine bazı vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı ve " Şehitler ölmez , vatan bölünmez " sloganı attı .

Şehit erin cenazesi , kılınan namazın ardından Kadifekale Şehitliği ' ne defnedildi .

Dünkü saldırıda şehit düşen Kerem Oğuz Erbay İzmir ' de , şehit İsmail Kartal ise Erzincan ' ın Kemah ilçesine defnedilecek .

ERZİNCAN :
Saldırıda şehit olan Deniz Piyade Er İsmail Kartal ' ın cenazesi Erzincan ' ın Kemah ilçesinde toprağa verildi .

Gülabibey Camisi ' nde geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen törene , şehidin annesi Neriman ve babası Duran Kartal , kardeşleri , yakınları ile Erzincan Valisi Abdulkadir Demir , Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır , AK Parti Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle , 3 . Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Nehir Aydın , İl Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan , siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı .

Şehit Er Kartal ' ın cenazesi askerlerin omzunda tören alanına getirildiği sırada , şehit yakınları fenalık geçirdi . Acılı anne Neriman Kartal ile şehidin yakınları , tabuta sarılarak gözyaşı döktü .

Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı törende , daha sonra Erzincan Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Cemevi Görevlisi Ali Demir cenaze namazını kıldırdı .

Duaların okunduğu törenin ardından askerler tarafından araca alınan şehidin cenazesi , kortej yürüyüşü eşliğinde yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kemah Sultan Melik Mezarlığına götürüldü .

Şehit Kartal ' ın cenazesi , daha sonra dualar eşliğinde Kemah Sultan Melik Mezarlığında toprağa verildi .

Dün de şehit Erol Tavukçu ' nun cenazesi Van ' ın Muradiye ilçesinde ve Ümit Akbulut ' un cenazesi ise Malatya ' nın Kuluncak ilçesine defnedilmişti .

CNN Türk