'İş Sizsiniz' projesi başarıyı yakaladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve Balçova Belediyesi tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın desteğiyle düzenlenen "İş Sizsiniz" projesi tamaml

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve Balçova Belediyesi tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın desteğiyle düzenlenen "İş Sizsiniz" projesi tamamlandı. Bu kapsamda 6 ay boyunca İngilizce ve kişisel gelişim eğitimi gören 100 gencin yüzde 35'i iş buldu.

Balçova'da oturan üniversite mezunu işsiz gençlere umut olan projeyi başarıyla tamamlayanlara sertifikaları, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya tarafından verildi.

Böyle bir projenin içinde bulunmaktan gurur duyduklarını belirten Rektör Sezgin, topluma yararlı faaliyetlerin, üniversitelerin vazgeçilmez görevlerinden olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sezgin, "Topluma katkıda bulunmak adına elimizden geldiği kadarıyla bu tür projelere destek oluyoruz. Günümüzde lisan bilmeyen bir kişinin iş bulma imkanı çok az. Başkan Mehmet Ali Çalkaya ve İZKA'nın desteğiyle bu projeyi tamamladık. Başka alanlarda da projelere desteğimiz devam edecek." dedi.

Üniversiteler şehri olmanın önemine dikkat çeken Başkan Çalkaya ise, "Ülke olarak en büyük sorunumuz işsizlik. Her gün en az 40 adet CV alıyoruz. Bunların çoğu da üniversite mezunlarından. Elimizden geldiği kadarıyla gençlerimize iş buluyoruz ancak bizim de imkanlarımız sınırlı. Bizim dönenimizdeki eğitim anlayışıyla şimdiki çok farklı. Biz kendi kendimizi yetiştiren bir nesil olduk. Ben de bir yıl işsiz gezdim ve kendi imkanlarımla bir iş bulabildim. Siz şanslısınız, üniversite size artılar kazandırıyor. Balçova Belediyesi olarak bir yıl içinde 98 kişiye iş bulmuşuz." şeklinde konuştu.