Hattat Traktörler Teknolojide İddialı

Hattat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hattat Tarım Makinaları A.Ş. teknoloji bakımından tarım sektöründe iddialı konuma geldi.

Hattat Traktörler Teknolojide İddialı
  Ankara ' da traktör sektörünün önde gelen isimlerinden İhsan Ataç ' ın sahip olduğu ATAÇ Traktör Bayilik açılışında , Hattat Tarım Makinaları ' nın çalışmaları hakkında bilgi veren , Hattat Tarım Makinaları Genel Müdürü Abdullah Akkuş , tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarımın ve çiftçinin gün geçtikçe önem kazanmaya devam ettiğini ve Hattat Tarım Makinaları A . Ş . olarak bu öneme değer üretimlerde bulunulduğunu belirtti . Tarımda üretimle teknolojiyi bir araya getiren Türkiye ' nin sayılı işletmelerinden biri olan Hattat Tarım Makinaları A . Ş . ' nin özellikle tarım traktörleri üretiminde büyük hamle yaptığını açıklayan Akkuş , Hattat Tarım olarak Türkiye ' deki tarımcılığın ihtiyaç duyduğu ekonomik ve güçlü , rekabet edilebilir derecede düşük fiyatlı yeni bir traktör serisinin üretiminin de çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi . Akkuş , Hattat Tarım Makinalari A . Ş . olarak Çerkezköy fabrikalarında üretiminin gerçekleştirildiği ve tamamı Türk mühendisleri tarafından oluşturulmuş olan , Hattat marka traktörlerin bu yönü ile de ülke açısından büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek , " Hattat tarım traktörleri Türk mühendislerinin 5 yıllık Arge çalışması sonucu ortaya çıkmış bir teknoloji ürünüdür . Hattat A serisi traktörleri son teknoloji kullanılarak Çerkezköy ' deki fabrikalarımızda üretiliyor . Bu yerli traktörü , 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ' in Hannover Messe Fuarı ' nda tüm dünyaya tanıtmış olması ise ülkemizin üretimdeki başarısı açısından büyük önem arz etmektedir " dedi .
Hattat Tarım Makinaları A . Ş . ' nin Çerkezköy fabrikalarında , dünyada tarım makinaları konusunda lider konumunda olan AGCO Grubuna üretimi gerçekleştirilen Valtra Traktörleri hakkında da bilgi veren Akkuş , " Çerkezköy ' deki fabrikalarımızda Hattat Traktörlerinin yanı sıra aynı zamanda da Valtra traktörlerinin üretimini gerçekleştirmekteyiz . 2008 yılından itibaren Valtra A serisinin tüm dünyaya üretimi Çerkezköy fabrikasında yapılmaya başlandı " diye konuştu .
Valtra traktörlerinde dünyanın en uzun ömürlü sisu dizel ( Volvo ) motor kullanıldığını , Hattat Tarım fabrikalarında , otomatik boyahane , robotlu montaj ve test makineleri ile en son teknoloji kullanılarak üretim yapıldığını ve yıllık 20 bin traktör yapacak kapasitede bir tesise sahip olunduğunu belirten Hattat Tarım Makinaları Genel Müdürü Abdullah Akkuş , 50 beygir gücünden 110 beygir gücüne kadar tekerlekli Valtra ve Hattat traktörlerinde en son teknoloji kullanılmakta olduğunu söyledi . Akkuş , Hattat Traktörlerinin ihraç edildiği ülkelerde büyük ilgi gördüğünü , Polonya ' da 2 ay içerinde yılın traktörü ve traktör tasarımı ödülünü kazandığını belirterek son teknolojilerinin Avrupalılar tarafından da tescillendiğini belirtti . Akkuş , en son teknolojiyi kullanmayı felsefe edinmiş olan Hattat Holding ' in bunu tüm yatırımlarında kullanmayı ilke edindiğini vurgulayarak son olarak , Türk mühendisliğinin başarısı olan " Hattat " marka traktörlerin başta Avrupa olmak üzere dünya da birçok ülkeye ihraç edildiğini ekleyerek tarımı son teknoloji ile tanıştırdıklarını belirtti .