Gemideki Bbp'liler Ankara

-GEMİDEKİ BBP'LİLER ANKARA (A.A) - 01.06.2010 - BBP GENEL BAŞKANI YALÇIN TOPÇU, İSRAİL'İN SALDIRDIĞI GAZZE'YE YARDIM GÖTÜREN GEMİDEKİ BBP'LİLERDEN ÖL

 

-GEMİDEKİ BBP ' LİLER

ANKARA ( A . A ) - 01 . 06 . 2010 - BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu , İsrail ' in saldırdığı Gazze ' ye yardım götüren gemideki BBP ' lilerden ölen ve yaralanan olmadığını bildirdi .

Topçu , yazılı açıklamasında , Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Kriz Merkezi Başkanı Büyükelçi Ünal Çeviköz ile görüştüğünü ifade etti .

Gazze ' ye giden gemilerdeki aktivistler arasında , BBP Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Gökhan Özekin , İstanbul İl İkinci Başkanı Muhittin Açıcı ve Denizli Alperen Ocakları temsilcisi Halis Akıncı ' nın da bulunduğunu bildiren Topçu , Çeviköz ' den son durum hakkında bilgi aldığını belirtti . Topçu , şunları kaydetti :

' Bana verdikleri bilgilere göre arkadaşlarımız şehitler ve yaralılar listesinde bulunmamaktadır . Sadece Halis Akıncı tutuklular listesinde yer almaktadır . Eyüp Gökhan Özekin ve Muhittin Açıcı ise İsrail ' in imzalatmak istediği taahhüt belgesini imzalamamak konusunda direniş göstermektedirler . Mevcut duruma göre arkadaşlarımızın bir an önce ülkemize sağ salim ulaşmaları için gerekli temasları yapmaktayız . '

01 . 06 . 2010 16 : 05 : 33