Gaziantep'te Gdo Tartışıldı

Gaziantep'te düzenlenen konferansta öğrenciler, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) konusunda bilgilendirildi.

Gaziantep'te Gdo Tartışıldı
  Gaziantep Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı toplantı , Gaziantep Ticaret Odası ( GTO ) Konferans salonunda yapıldı . Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve GTO Başkanı Mehmet Aslan ' ın da katıldığı konferansa konuşmacı olarak Prof . Dr . Mehmet Özaslan ve Prof . Dr . Ahmet Aslan katıldı .
Kısa bir konuşma yapan Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Dağlı , GDO konusunda kimsenin fazla bilgi sahibi olmadığını belirtti . Dağlı , " Başta okulumuz olmak üzere Gaziantep ' teki diğer okullarla , bir rapor oluşturarak daha bilinçli daha sağlıklı güzel bir çevre oluşturan gençler yetiştirmek istiyoruz " dedi .
Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de , " Ülkemiz çok genç bir nüfusa sahip . Bize düşen bu potansiyeli değerlendirebilmek ve öğrencilerimize en iyi imkanları sunabilmek . Öğrencilerimizin hak ettiği yere gelmeleri için kurumumuz adına elimizden gelen çalışmaları yapma gayreti içerisindeyiz " diye konuştu .
Açılış konuşmalarının ardından Prof . Dr . Mehmet Özaslan ve Prof . Dr . Ahmet Aslan , GDO ' lu ürünler hakkında öğrencilere ve katılımcılara bilgi verdiler . Konferans sonunda ise öğrencilerin hazırladığı resim sergisinin açılışı yapıldı .