Fransa Görüşme Talep Etti Paris

-FRANSA GÖRÜŞME TALEP ETTİ PARİS (A.A) - 01.06.2010 - FRANSA, İSRAİL'DEN, GAZZE'YE İNSANİ YARDIM GÖTÜRÜRKEN BASKIN DÜZENLENEN GEMİLERDE BULUNAN VE GÖ

 

-FRANSA GÖRÜŞME TALEP ETTİ

PARİS ( A . A ) - 01 . 06 . 2010 - Fransa , İsrail ' den , Gazze ' ye insani yardım götürürken baskın düzenlenen gemilerde bulunan ve gözaltına alınan vatandaşlarının , konsolosluk yetkilileriyle görüştürülmesini talep etti .

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bernard Valero , Fransız konsolosluğundan bir yetkilinin , İsrail ' in güneyindeki Beerşeba ' daki gözaltı merkezinde bulunan Fransız vatandaşlarıyla temasa geçmeye çalıştığını söyledi .

Valero , yardım gemisinde 10 Fransız vatandaşının gözaltına alındığını tahmin ettiklerini belirtti .

Gemide bulunan bir Fransız vatandaşının , İsrail ' e tekrar geri dönmeyeceği yolunda bir yazı imzalamasının ardından İsrail ' den ayrılmasına izin verildiğini kaydeden Valero , gemide olduğu tahmin edilen diğer bir Fransız vatandaşıyla ilgili şu ana kadar bilgi alınamadığını söyledi .

Valero , meydana gelen olayların , Gazze ' ye yönelik ablukanın kaldırılması gerektiğini bir kez daha ortaya koyduğunu sözlerine ekledi .

01 . 06 . 2010 16 : 00 : 09