ETSO Başkanı Yücelik'ten İsrail'e kınama

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Filistin halkına insani yardım malzemesi götüren gemilere uluslararası karasularında saldıran v

  Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik , Filistin halkına insani yardım malzemesi götüren gemilere uluslararası karasularında saldıran ve masum insanları öldüren İsrail ' e tepki gösterdi . ETSO Başkanı Yücelik , " İsrail bütün dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlemeye devam ediyor . dedi .

İçerisinde yüzlerce masum insan bulunan yardım gemilerine İsrail askerlerinin yaptığı saldırıların akla , mantığa ve vicdana sığmayacağını ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik , dünya kamuoyunun gözü önünde insanlık suçu işleyen Ortadoğu ' nun kendi başına buyruk ülkesi İsrail ' e gerekli yaptırımların vakit geçirilmeden uygulanması gerektiğini vurguladı . Yücelik , saldırıda ağır yaralanan insanlara bile kelepçe vuracak kadar korkak olan ancak buna karşılık tepkilere aldırış etmeden bildiğini yapan İsrail ' in gemilerdeki insanları tutuklamasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi . Her fırsatta Ortadoğu ' daki barış ortamını bozmak için çaba gösteren İsrail ' in son saldırısının bunun en iyi ispatı olduğunu dile getiren Yücelik , " Yıllardır Filistin halkının üzerine bomba yağdıran , her defasında sudan bahanelerle masum çocukları ve kadınları katleden İsrail hiçbir gerekçeyle işlediği bu cinayetleri meşru görme hakkına sahip değildir . Masum insanları katletmenin hiçbir gerekçesi olamaz . Son saldırının ardından kendisini haklı çıkaracak bir takım senaryoları uygulamaya koymaya çalışan İsrail ' in bu taktikleri de asla kabul görmeyecektir . " dedi .

İsrail ' in saldırısıyla aynı gün İskenderun ' da meydana gelen terörist saldırıda da 6 vatan evladının şehit düşmesinden derin üzüntü duyduğunu belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik , " Ülkemiz son günlerde maalesef bir taraftan uluslar arası alanda , diğer taraftan da kendi topraklarında terörist faaliyetlerle mücadele etmek zorunda kalıyor . Son olarak hain bir saldırı sonucu İskenderun ' da 6 evladımızı şehit verdik . Allah ' tan kendilerine rahmet , kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum . " diye konuştu .