Esder'den İsrail'e Sert Tepki

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Şahin Köseoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile yardım gemilerine saldıran İsrail'e sert tepki gösterdi.

  İsrail ' in terör devleti olduğunu bir kez daha teyit ettiğini söyleyen Köseoğlu , bütün dünyanın gözü önünde " Rotamız Filistin , Yükümüz insani yardım " sloganıyla yola çıkan ve içerisinde çeşitli milletlerden yardım gönüllülerinin olduğu gemilere saldırı düzenleyen , canlara kasteden zihniyete bütün ülkelerin gereken dersi vermesi gerektiğini dile getirdi .
" Yükü insani yardım olan ve beyaz bayrak çekmiş bir gemiye yapılan saldırı haince bir saldırıdır ve insanlık dışıdır . Savaş hukukuna dahi aykırıdır " diyen Şahin Köseoğlu şunları kaydetti ; " İsrail ' i basit bir kınama durdurmaya yetmeyecektir . Dünyanın bu yaramaz çocuğunun kulakları çekilmeli hatta bir tokat atılmalıdır . İnsanlığın İsrail ' e bir ders vermesi zaruri olmuştur . Kaybettiğimiz canlar terörist veya suçlu değil , şerefli ve merhametli , kendilerini insanlığa adamış yardım gönüllüleridir . Bu yüzden onların kanının hesabını sormak bütün insanlığın boynunun borcudur . Birleşmiş Milletlerin İsrail ' i görmezden gelmekten vazgeçmesi ve Ortadoğu ' yu savaş alanına çeviren , güvensiz bir korku bölgesi yaratarak kendine güç sağlamaya çalışan bu sözde ülkeye karşı tavır alınmasını ve yaptırım uygulanmasını istiyoruz . Türkiye ' nin de bu coğrafyada üzerine düşen liderlik vazifesi gereği , bir an önce İsrail Devleti ' nden hesap sormalı . Bununla birlikte , İsrail ' le ekonomik kültürel ve askeri anlaşmaların derhal iptalini ve büyükelçimizin çağırılarak İsrail büyükelçisinin de sınır dışı edilmelidir . Biz de Esnaf ve Sanatkarlar Derneği olarak halkımızdan , esnaf ve sanatkarlarımızdan , İsrail mallarına karşı boykot uygulamasını istiyoruz . Sadece " insan " olarak bütün dünyanın İsrail mallarına uygulayacağı boykot , sözlerden ve kınamalardan çok daha etkili olacaktır . Artık herkes üzerine düşeni yapmalıdır . "