Encümen Üyeleri Seçildi

Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği Meclisi 2010 yılı ilk toplantısı EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Encümen Üyeleri Seçildi
  Denizli Valisi Yavuz Erkmen ' in başkanlığında gerçekleşen toplantıya , Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan , Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği Genel sekreteri İrfan Bolat , Çevre Koruma Birliği üyesi belediye başkanları , il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı .
SOMUT ADIMLAR ATILDI
Vali Yavuz Erkmen , meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada şu ana kadar bazı somut adımların atıldığını söyleyerek , " Bu konu bu bölgede yaşayan herkesi çok yakından ilgilendiriyor . Buradaki amaç , nehrin kirliliğinin kaldırılmasından öte havzada yaşayan insanların refah seviyesinin arttırılması ve daha üst seviyeye çıkarılmasıdır . Hep birlikte olumlu sonuçlar alacak şekilde güç birliği yapmamızın gerekliliği ortada . Kirlilikte herkesin payı var . Önemli olan hiç olmamasıdır . Bu amaçla bir araya geldik " dedi .
AB PROJESİ ÇALIŞMASI YAPILDI
Somut adımların atılmasının önemli olduğunu vurgulayan Vali Yavuz Erkmen , " Bu işin lafta kalmasını arzu etmiyoruz . Şu ana kadar bazı somut adımlar atıldı . Bunlardan birincisi , AB Projesi çalışması yapıldı . Bunun birinci etabı tamamlandı . 66 maddelik bir sonuç ortaya çıktı . Bizim niyetimiz bunların üzerine somut olarak gitmek . Bu 66 maddeyi ortadan kaldıracı şekilde proje uygulamasına geçmek . İkinci çalışmamız , düzenli depolama anlamında planlama çalışması yapıldı . Sonbahar gelmeden bitmiş olan depoların işletmeye alınması , ihaleye çıkmamış olanların ihaleye çıkması ve bizzat bu konuların yönetimleri kapsayacak şekildeki çalışma kabul gördü . Bakanlıkça da programa bağlandı " diye konuştu .
ÜYE SEÇİMİ
Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği Meclis Toplantısı ' nda , 2009 yılı kesin hesabı ve faaliyet raporu Genel Sekreter İrfan Bolat tarafından okundu . Daha sonra gizli oylama ile Birlik Encümen üyelerinin seçimi gerçekleştirildi . Birlik Encümen Üyeliğine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş , Uşak Valisi Özdemir Çakacak , Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu , Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan seçildi . Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine ise Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz , Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar , Bozkurt Belediye Başkanı Deniz Arda , Karahallı Belediye Başkanı Nihat Süzek ve Denizli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Bağcı seçildi .
Toplantının son bölümünde katılımcılar da birlik çalışmaları hakkında görüş ve önerilerini sundular .