Diyarbakır'da Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Geri Dönüşüm Projesi

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Dekan yardımcısı Yrd

Diyarbakır'da Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Geri Dönüşüm Projesi
  Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Dekan yardımcısı Yrd . Doç . Dr . Hüseyin Fazlı Ergül ' ün danışmanlığında " Çöplerimize Hayat Verelim " projesini hayata geçirdi .
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ' nde öğrenciler sınıfların önüne proje kapsamında hazırladıkları geri dönüşüm kutularını yerleştirdi . Özel bir firma tarafından gönderilen geri dönüşüm kutuları sayesinde atılan çöplerin geri dönüşümü amaçlandı . " Çöplerimize Hayat Verelim " projesi hakkında açıklama yapan Eğitim Fakültesi Dekan yardımcısı Hüseyin Fazlı Ergül , " Buradaki amacımız öğrencilerimize çevre bilincini geliştirmek ve atılan çöpleri geri kazandırmaktır . Sınıf öğretmeni olacak olan öğrencilerimiz bu sayede
öğrencilerine de bu bilinci aşılamış olacaklardır . Bu sayede gelecek nesillerimiz çevreye karşı daha bilinçli bir şekilde gelişecektir " dedi .
Eğitim Fakültesi ' ndeki katlara 20 adet geri dönüşüm kutusu yerleştirilirken , okulun giriş ve çıkışlarına uygulamayı tanıtıcı dövizler yerleştirildi .