Dev isimlerden Apple'a darbe

Dünya devlerinin Apple'a sert darbeler vuran inanılmaz açıklamaları birbiri ardına geldi! Kim yok ki

Dev isimlerden Apple'a darbe
Apple'ın Flash konusundaki ısrarı, sonunda dev şirketi savaşında yalnızlığa olmasa bile azınlığa indirgiyor.

Dünyanın önde gelen medya ve teknoloji şirketleri birbiri ardına açıklamalar ile Flash içeriği desteklediklerini açıkladılar.

2 farklı grubun açıklamaları özellikle dikkat çekici oldu. Bunlardan ilki NBC ve Time Warner ikilisi oldu. Medya devleri, bütün sistemlerini sadece iPad için değiştirmenin çok maliyetli olduğuna karar verdi.

Flash içerik internette çok yaygın ve medya devleri ekonomik olarak sıkıntılı bu dönemde sadece Apple için bu dev değişikliğe gitmeye niyetli değil. Apple iPad için uygulama geliştiren, Disney ve NBC gibi medya şirketleri olmasına karşın, Flash desteklediğini açıklayanlar sektörde daha büyük ağırlık sahibi.

Nokia ve Opera'dan Adobe'a destek!

Opera'nın kurucularından Jon von Tetzchner, Londra'da düzenlenen Open Mobile Zirvesi'nde yaptığı açıklamada şirketinin Flash desteklediğini açıkladı.

Opera mobil internet tarayıcı alanında önemli bir yere sahip. Opera Mini , iPhone'da da yer alıyor. Ancak Apple'ın kısıtlamaları, Opera Mini'nin varsayılan tarayıcı olarak ayarlanmasına izin vermiyor.

Apple ile pek çok patent üzerinde zaten davalı olan Nokia da Opera'nın kararını destekliyor. Cep telefonu devi Nokia da Apple'a inat Flash desteklemeyi sürdürecek.

CHIP Online