Çukurovalı öğrencilerden İsrail'e tepki

Adana Çukurova Üniversitesi'nde bir grup öğrenci İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına düzenledikleri eylemle tepki gösterdi. Çukurov

  Adana Çukurova Üniversitesi ' nde bir grup öğrenci İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldırısına düzenledikleri eylemle tepki gösterdi . Çukurova Üniversiteliler Derneği ( ÇÜDER ) ve Anadolu Gençlik Derneği üyeleri de Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesi girişinde basın açıklaması yaptı .

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar atarak eyleme başlayan öğrenciler , İsrail ' i ve İskenderun ' da yapılan ve 6 askerin şehit edilmesine tepki gösterdi . Derneklerin ortak açıklamasını okuyan Arif Okumuş , İsrail ' in yaptığı saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi . İsrail ' in müdahalesinin Somali açıklarında ticari gemilere saldıran korsanların yaptıklarıyla aynı olduğunu aktaran Okumuş , Türkiye ' nin bu olay karşısında da benzer yaklaşımlarda bulunması gerektiğini ifade etti . Devletin İsrail korsanlığı karşısında demeçle , beyanatla , kınama mesajı ile yetinmemesi gerektiğini kaydeden Okumuş , yapılanın bir katliam olduğunu ve bedelinin ödetilmesi gerektiğini kaydetti . Okumuş , " İskenderun ' daki teröristlerin düzenlediği saldırıyı da kınıyoruz . Şehitlerimize Allah ' tan rahmet , yakınlarına sabırlar diliyoruz . " dedi .