Cihan Haber Ajansı Gündemi

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren konvoya saldırı düzenlemesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor. Türkiye'nin dört bir yanında İsrail'i protesto eyle

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren konvoya saldırı düzenlemesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor. Türkiye'nin dört bir yanında İsrail'i protesto eylemleri gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Avrupa Alt-Komitesi Başkanı William Delahunt, EDP Genel Başkanı Ziya Halis, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Anayasa Mahkemesi Üyeleri Dr. Alpaslan Altan, Nuri Necipoğlu, Burhan Üstün ve Prof. Dr. Engin Yıldırım'ı kabul edecek. (11.30/14.30/15.30/16.30/17.30)

Güney Amerika ziyaretini yarıda kesen Başbakan Erdoğan, bugün Ankara'ya dönecek.

Türkiye'nin Telaviv Büyükelçisi'nin Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

Meclis'te MHP, AK Parti, BDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. Toplantılarda liderler İskenderun ve İsrail olaylarını değerlendirecek. (10.30/11.15/12.30/13.30)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Gazi Üniversitesi'nde fahri doktora programına katılacak. (13.00)

Bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı finali, Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak. (19.00)

8. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan öğrencilerden oluşan bir heyet bugün TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Etimesgut Belediyesi, Devlet Bakanı Ali Babacan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ziyaret edecek. (10.00/12.00/15.0016.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sincan'da İKEA Alışveriş Merkezi'nin temel atma törenine katılacak. (10.30)

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk basın toplantısı düzenleyecek. (13.30)

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Halk Oyunları Finali için Bursa'ya gelen 140 misafir öğrenci bugün Ankara ve İstanbul'a uğurlanıyor. (09.30)

İş Bankası tarafından Bursa'da 'İş'le Buluşmalar' konulu bir toplantı düzenlenecek. Toplantıya Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Bursa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Berksoy, Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer, Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt ve Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ konuşmacı olarak katılıyor. (14.00)

İskenderun'daki roketli saldırıda şehit olan er Erhan Terletme, Üsküdar Selimiye Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. (13.00)

Hatay'ın İskenderun ilçesinde şehit olan er Kerem Oğuz Erbay ile er Serhat Aslan'ın cenazeleri İzmir'de düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verilecek. (17.00)

KKTC'nin Londra Ofisi'nde basın toplantısı düzenleyen Lordlar Kamarası'nın ilk Kıbrıslı Türk üyesi Meral Ece, Türk toplumunun sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.