Çevre Eğitim Aracı Kırşehir'de

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan çevre eğitim aracı, Kırşehir'e gelerek vatandaşları bilinçlendirmeye başladı.

Çevre Eğitim Aracı Kırşehir'de
  Çevre eğitim aracında , öğrenciler , öğretmenler , sanayiciler , yerel yöneticiler , ev hanımları gibi toplumun tüm kesimlerine su tasarrufu , çevrenin korunması , ağaçlandırmanın önemi , orman yangınlarının önlenmesi konularında gerekli eğitimi veriliyor . Programa sabah saatlerinde başlayan İl Çevre ve Orman Müdürü Reşat Karaca , yapılan organizasyondan dolayı Çevre ve Orman Bakanlığına teşekkür ederek , suyun öneminden bahsetti . Karaca , insanların aynı suyu , aynı havayı , aynı toprağı ve aynı dünyayı paylaştığını belirterek , " O halde daha sağlıklı ve yaşanabilir dünya için devlet-millet el ele hareket etmeli ve çalışmalıyız . Sadece devlet eliyle bu işler başarılamaz . Her vatandaşımızın yapması gerekenler var . Çalışmalarız bu yönde geliştiriyoruz . Devlet Su İşleri , Meteoroloji , Orman Genel Müdürlüğü , Çevre ve Orman İl Müdürlükleri son 8 yılda Kırşehir ' de devrim niteliğinde işleri bakanlık himayesinde gerçekleştirmiştir " dedi .
Karaca , Kırşehir ' de atık suyun bittiğini , katı atık ve depolamanın da hızlı bir şekilde devam ettiğini hatırlatarak , " Aşıkpaşa tabiat parkı ve Seyfe gölü ile ilgili çalışmalarla ağaçlandırma faaliyetleri süratli bir şeklide devam ediyor . Son 8 yılda 15 milyon ağaç toprakla buluştu . En kirli 25 il arasından , en temiz iller arasına girdik " şeklinde konuştu .
Karaca katılımcıların tavsiye ve şikayetlerini de dikkate alarak hareket edeceklerini vurgulayarak , " Bu sunum ve eğitimin öncelikle Kırşehir ' e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor . Herkese mavisi ve yeşili bol bir dünya temenni ediyorum " ifadelerini kullandı .