Çelikhan'da Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Adıyaman'ın Çelikhan İlçe Tarım Müdürlüğü ve GAP İdaresi iş birliği ile Çelikhan'da tütüne alternatif ürün olarak meyvecilik teşvik ediliyor.

Çelikhan'da ilçe tarım müdürlüğünün teşvikiyle getirtilen 4 bin 450 adet ceviz fidanı, Kaymakam Ercan Turan'ın katıldığı törenle halka dağıtıldı. Kaymakam Turan, Mehmet Sağlam isimli vatandaşa ilk fidanı hediye etti ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Çiftçilere ceviz ağacının Çelikhan şartlarına göre dayanıklılığı ve verimi anlatıldı.
İlçe Tarım Müdürü Mustafa Gültekin yaptığı açıklamada, "İlçemizde tütün ağırlıklı tarım yapılıyor. 4 yıldır başlattığımız alternatif ürün çalışmasında toplam 530 dönüm arazide teşvikli kiraz, elma ve ceviz fidanı verdik, toplam olarak geçen yıl 6 bin 500 kiraz son dört yılda Çelikhan'da 26 bin 500 kiraz fidanı dağıttık. Bu yılki projemizde 105 çiftçiye 366 dönüm arazide dikilmek üzere 4 bin 450 adet ceviz fidanı verdik. Bunların yanı sıra 15 bin 955 metre bin 34 payanda, 4 bin direk, 710 bağ dikenli tel,
650 cıvata, 720 torba çimento ve 4 bin 396 adet herek verdik. Şimdi bunların dağıtımını yapıyoruz sayın kaymakamımız buradalar kendilerine teşekkür ederim Çelikhan halkı tütünden vazgeçiyor alternatif ürünlere yönleniyor buda bizleri mutlu ediyor" dedi.