Başbakan Erdoğan'ın resti manşetlere çıktı

Başbakan Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmayı 20'ye yakın Arap televizyonu canlı yayında verdi. Türkiye'nin tavrı ise manşetlere taşındı.

  Suudi Arabistan , İsrail ' in Gazze ' ye yardım gö ; tü ; ren filoya saldırısını şiddetle kınadığını aç ; ıklandı . Ayrıca Başbakan Recep Tayip Erdoğan ' ın bugü ; n yaptığı aç ; ıklama 20 ' ye yakın Arap televizyonunda canlı olarak verildi .

Cidde ' de Suudi Kralı Abdullah bin Abdü ; laziz Al-Suud ' un başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yapılan aç ; ıklamada , İsrail ' in saldırısı şiddetle kınandı . Aç ; ıklamada ayrıca , ' İsrail ' in yardım filosuna saldırısı , dü ; nyaya kü ; stahç ; a meydan okumadır . ' denildi . Saldırının aç ; ıkç ; a dü ; şmanlık olduğu belirtilen aç ; ıklamada , ' Filistinliler aç ; lığa mahkum ediliyor . Gü ; nahsızlar ö ; ldü ; rü ; lü ; yor . ' ifadeleri kullanıldı .

SALDIRI ARABİSTAN BASININDA

Saldırı ayrıca Suudi basınında da geniş yer buldu . Suudi Arabistan ' da yayınlanan Şark-ul Awsat gazetesi olayı manşetten verdi . Gazete haberinde , ' Saldırı aç ; ık bir dü ; şmanlıktır . Filistinliler aç ; lığa mahkum ediliyor . Gü ; nahsızlar ö ; ldü ; rü ; lü ; yor . ' Sö ; zlerine yer verdi .

Suudi Arabistan ' da yayınlanan Okaz gazetesi ise olaya geniş yer vererek , ' Suudi Bakanlar Kurulu , ' Yardım filosuna İsrail saldırısı , dü ; nyaya kü ; stahç ; a bir meydan okumadır . ' şeklinde kınadı . Gazete Başbakan Erdoğan , ' Ö ; zgü ; rlü ; k Filosuna ' olan İsrail saldırısını ' Devlet terö ; rü ; ' olarak niteledi . Kö ; rfez İşbirliği Konseyi , İsrail saldırısını kınadı . İsrail saldırısını lanetleyen Gazze ' de genel greve ç ; ağrı yapıldı . Filistin Cumhurbaşkanlığı şehitler iç ; in 3 gü ; nlü ; k yas ilan etti . İnsanî ; yardım filosuna İsrail saldırısında 19 şehit dü ; ştü ; . ' başlıklarıyla duyurdu .

EL-İKTİSADİYE GAZETESİ

Gazete manşetten duyurduğu haberi , ' Ö ; zgü ; rlü ; k Filosundaki katliama Suudi Arabistan ' da devlet ve millet seviyesinde ö ; fke yağıyor . Suudi Arabistan katliamı kınadı ve BM ' i İsrail makamlarının vahşiyâ ; ne tasarrufları karşısında sorumluluğunu takınmaya ç ; ağırıyor . ' Şeklinde verdi .

EL-VATAN GAZETESİ

Gazete , İsrail saldırısını manşetlerine taşıdı ve okuyucularına şu ara başlıklarla sundu : ' Kral Abdullah başkanlığında toplanan Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu , Ö ; zgü ; rlü ; k Filosuna saldırıyı şiddetle kınadı ve İsrail ' i Filistin Milletini aç ; lığa mahkum etmekle suç ; ladı . Arap-İsrail boğuşma arenasında Tü ; rk kanı da aktı . Erdoğan : ' Olay devlet terö ; rü ; dü ; r . Elimiz-kolumuz bağlı kalmayacağız! ' diyor .

AL-HAYAT GAZETESİ


Al-Hayat gazetesinin Suudi Arabistan baskısında olaya geniş yer veren gazeteler arasında , gazete şu başlılara yer verdi . ' Suudi Arabistan , İsrail ' in yardım filosuna olan saldırısını şiddetle kınadı ve İsrail ' i ' vahşiyâ ; ne politikasına ' son vermeye ç ; ağırdı . Gazze ' de ö ; fke ve hü ; zü ; n karışımı bü ; yü ; k şok yaşanıyor . Gazze ' de boşa ç ; ıkan beklentiler ve hayal kırıklığı . Tü ; rkiye İsrail ile olan askeri tatbikatlarını iptal etti ve dü ; nyayı insan hayatlarını hiç ; e sayan İsrail ' i kınamaya ç ; ağırdı . '

EL-RİYADH GAZETESİ

Suudi Arabistan ' da en bü ; yü ; k gazetelerden biri sayılan El-Riyadh gazetesi ise şunları aktardı . : ' Kral Abdullah başkanlığında toplanan Suudi Bakanlar Kurulu bildirisinde : ' Suudi Arabistan , İsrail ' in cinayetini kınıyor ve Birleşmiş Milletleri , bu olay karşısında sorumluluklarını kuşanmaya ç ; ağırıyor . ' denildi . İsrail , insanî ; yardım filosuna ateş aç ; tı . Dü ; nya dehşet iç ; inde seyrediyor . Uluslararası dayanışmacılardan 20 kişi şehit oldu . Onlarca da yaralı var! Şehitlerin ç ; oğu Tü ; rklerden oluşuyor .

İsrail ' in ' Ö ; zgü ; rlü ; k Filosuna ' kasıtlı saldırısı uluslararası sularda ve gece karanlığında yapıldı . Gazzeli Filistinliler dü ; nkü ; gelişmelerden sonra dev Tü ; rk bayrağıyla gö ; steri yaptılar . Kö ; rfez ü ; lkeleri ' İsrail devlet terö ; rü ; ve korsanlığını ' kınadı . İsrail katliamı karşısında devletler ve milletler dü ; zeyinde ö ; fkeler yayılıyor . Amr Mû ; sâ ; : ' bu cinayeti Araplar affetmeyecekler! '

internethaber