Aslan'da yabancı harekatı

Sezonu kupasız kapattıktan sonra yeniden yapılanmaya giden G.Saray, kadrosuna kattığı yerli yıldızlardan sonra gözünü yabancı oyuncu transferine çevirdi. Cim Bom, Blackburn'den ...



Sezonu kupasız kapattıktan sonra yeniden yapılanmaya giden G.Saray, kadrosuna kattığı yerli yıldızlardan sonra gözünü yabancı oyuncu transferine çevirdi. Cim Bom, Blackburn'den Grella, Chelsea'den Stoch ve Barcelona'dan Marquez ile anlaşma zemini arıyor. Bazı isimlerle görüşmelerin son aşamaya geldiği, mutabık kalınan oyuncularla önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacağı açıklandı.

Turkcell Süper Lig'in bitininin ardından birçok yerli yıldızla sözleşme imzalayan Galatasaray, gözünü yabancı oyuncu transferine çevirdi. Ali Turan, Mehmet Batdal, Serdar Özkan, Musa Çağıran ve Çağlar Birinci'yi renklerine bağlayan Sarı-Kırmızılılar, yabancı oyuncu transferinde de büyük aşama kaydetti. Teknik Direktör Rijkaard'ın verdiği rapor doğrultusunda çalışmalarını sürdüren yönetimde Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, İngiltere'de bir dizi görüşmeler yaparak İstanbul'a döndü. Transfer çalışmaları hakkında yönetime detaylı bir rapor sunacak olan Üstünel'in, Blackburn Rovers'ta forma giyen Avustralyalı orta saha oyuncusu Grella ve Chelsea'nin genç Slovak yıldızı Stoch'un transferinde büyük aşama kaydettiği ifade edildi.
Haldun Üstünel'in önce Grella için kulübü B.Rovers'la görüşme yaptığı öğrenildi. Avustralyalı oyuncunun bonservis bedeli konusunda İngiliz kulübüyle pazarlık yapan başarılı yöneticinin, Grella'nın menajeriyle prensipte anlaştığı belirtildi. G.Saray'da forma giyen vatandaşları Kewell ve Neill'den olumlu referans alan Avustralyalı oyuncunun önümüzdeki günlerde G.Saray ile sözleşme imzalaması bekleniyor. Üstünel'in Kewell'ın yerine düşünülen Slovak oyuncu Stoch için de Chelsea kulübüyle bir araya geldiği bildirildi. Bonservisi Chelsea'de bulunan ve Hollanda'nın Twente takımında kiralık oynayan Stoch için Üstünel'in önce İngiliz kulübü ile bonservis bedeli konusunda anlaşmaya çalıştığı kaydedildi. Chelsea'nin istediği yüksek bonservis bedelini aşağıya çekmeye çalışan Haldun Üstünel'in, Slovak oyuncuyla da bir ön görüşme yaptığı açıklandı. Rijkaard'ın transfer edilmesini arzu ettiği Barcelona'nın savunma oyuncusu Meksikalı Marquez için ise Üstünel'in önümüzdeki günlerde temasa geçeceği ileri sürülüyor.

Ayhan, iki yıl daha Galatasaray'da
Bu sezon Teknik Direktör Rijkaard'la anlaşamayan ve takımdan gönderilmesi düşünülen Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Ayhan Akman, Sarı-Kırmızılı kulüpte mutlu olduğunu söyledi. Son olarak ismi Bank Asya 1. Lig takımlarından Orduspor'la anılan tecrübeli oyuncunun menajeri Ali Egesel, Ayhan'ın iki yıl daha Galatasaray'da kalmak istediğini açıkladı. Egesel, "Ayhan'ın 2 sene daha Galatasaray ile sözleşmesi var. Kontratını doldurmak istiyor. Yönetim ya da teknik heyetle de en ufak bir sıkıntısı yok. 2 sene sonra Galatasaray ile devam etmezse ya Avrupa'ya transfer olacak ya da futbolu bırakacak." ifadelerini kullandı.

Zaman