Ak Parti'li Başkandan İsrail'e Kınama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Oktay Çanak, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırı düzenleyen İsrail'in kınayarak, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tarihi sözünün ne kadar da haklı olduğu şimdi daha iyi anlaşılmaktadır" dedi

  Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti ) Ordu İl Başkanı Oktay Çanak , Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldırı düzenleyen İsrail ' in kınayarak , " Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ' ın Davos ' taki tarihi sözünün ne kadar da haklı olduğu şimdi daha iyi anlaşılmaktadır " dedi .
Çanak , yaptığı yazılı açıklamada , insani yardım ulaştırmaktan başka gayesi olmayan bu insanlara karşı İsrail ' in yaptığı saldırının kabul edilemez olduğunu , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın Davos ' taki tarihi sözünün ne kadar da haklı olduğu bugün daha iyi anlaşıldığını kaydetti . İsrail ' in ' öldürmeyi ' çok iyi bildiğini belirten Çanak , " Savunmasız insanları plajdaki çocukları öldürmeyi çok iyi bilmektedir . Kan , gözyaşı ve zulüm ile Filistin halkını perişan eden İsrail bilmelidir ki zulüm ile payidar olunmaz . İsrail masum sivilleri hedef alarak , insan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe saydığını açık bir biçimde bir kez daha göstermiştir . İsrail ' in bu insanlık dışı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz . Hayatını kaybeden , masum insanlara , yardıma muhtaç insanlara yardımdan başka derdi olmayan barış elçilerine , Allah ' tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum " diye konuştu .