Adanalılar Yolda Kaldı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan ihale, yetki ve imza karmaşası yüzünden Adanalılar bugün yollarda kaldı.

  Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Müdürü Kemal İncekalan , yaşanan aksaklığı doğruladı , Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuncel ' in devreye girmesi ile sorunun çözüm yoluna girdiğini açıkladı . İncekalan , " Normal şartlar altında günde 160 otobüsle sefer yapıyoruz . Geçici hizmet alımı ile ilgili talebimizi Başkan Vekili Çelikcan imzalamayınca bir belirsizlik ortaya çıktı . Bu sebeple bu sabah 105 civarında otobüs sefere çıkabildi " dedi .
Şoförlerin durumundaki belirsizlik yüzünden sabah saatlerinde 55 otobüsün sefere çıkamaması yüzünden toplu taşım hizmetinde bugün kısmi bir aksama yaşandığını kaydeden İncekalan , 2 aylığına çalıştırmak üzere alınan 150 şoförle ilgili ihaleye bir başka firmanın Kamu İhale Kurumu ' na ( KİK ) yaptığı şikayet üzerine bu sıkıntının ortaya çıktığını ifade etti . İncekalan , " Şikayet üzerine Kamu İhale Kurumu bazı belgeler istedi . Belgeleri gönderdik . Bu süreç uzayacak ve hizmeti aksatacak diye biz de kimsenin mağdur olmaması için 21B ' ye göre Haziran ve Temmuz ayında çalıştırmak üzere iki aylık geçici personel için talep yaptık . Pazarlık usulü hizmet alım ihalesi yaptığımızdan Başkan Vekili Çelikcan imzalamadı . Bu sebeple ihale süreci başlamadı . Bunun üzerine 28 Mayıs ' ta Başkan Vekili Tuncel ' e talebi ilettik . O da imzaladı ve sorun aşıldı . Yarın öğleden itibaren seferler normale dönecek . Bu sabah 105 araç sefere çıktık . Tuncel ' in talimatıyla sayı öğleden sonra 140 ' ı buldu " dedi .
Okulların kapanmasını da dikkate alarak bir hafta sonra yaz tarifesine geçeceklerini hatırlatan Otobüs İşletmeleri Müdürü İncekalan , yaz tarifesinde sefer sayılarının azalacağını ve günlük sefere çıkan araç sayısının 138 ' e ineceğini kaydetti .
Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi ' nde 2 ve 3 vardiya sistemiyle yaklaşık 400 civarında otobüs şoförünün görev yaptığı bildirildi .