Van'ın Tanıtım Atağı Sürüyor

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun başlattığı tanıtım atağı Asya ve Amerika kıtalarında aynı anda devam ediyor.

23-25 Nisan tarihlerinde Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te; 28-30 Nisan tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de; 1 Mayıs'ta Antalya'da tanıtım atağını sürdüren Van Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 4-7 Mayıs tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde 17. kez düzenlenen "Arabian Travel Market- ATM 2010 Turizm Fuarı"nı da tamamlayarak yurda döndü. Van Vali Yardımcısı Halil Berk'in başkanlığında Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan ve Şube Müdürü Adalet Özdürük'ün katıldıkları fuar dört gün sürdü. Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Berk, "Van'ın turizm potansiyeline çok önem veren Sayın Valimiz Münir Karaloğlu'nun başlatmış olduğu tanıtım atağının diğer bir ayağı olan Dubai'de dört gün boyunca kenti tanıtmaya çalıştık. Türkiye'nin Ortadoğu'nun en önemli pazarlarından biri olan Dubai'deki tanıtım faaliyetlerimiz oldukça verimli geçti. Bu çabalarımızın Van'ın turizm ekonomisine katkısının olumlu olacağına inanmaktayım" şeklinde konuştu.
Van'ın yurtiçi ve yurt dışı tanıtım atağı mayıs ayında zirveye çıktı. Nisan ayı içinde İstanbul, Bakü ve Tiflis'te düzenlenen turizm ve seyahat fuarlarına katılan Van'ı, mayıs ayı içinde daha da yoğun günler bekliyor. 1 Mayıs'ta Antalya'da Sun-Express'in 20. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan Van, burada kendisini 2000'e yakın sektör temsilcisine tanıttıktan sonra soluğu Dubai'de aldı. 4-7 Mayıs tarihlerinde Dubai'de düzenlenen turizm ve seyahat fuarına katılan Van'ın bu kez hedefi Batum'du. Gürcistan'ın Batum kentinde 7-9 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Batumi Expo Turizm Fuarı'na da Van Valiliği adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden şube müdürleri Selman Güzel ve Fahrettin Karakoç katılıyorlar. Van'ın bu yıl ikinci kez katıldığı ve Türkiye'nin de bu yıl ilk kez ortak olduğu Batum fuarının da verimli geçmesi bekleniyor.
VAN, AYNI ANDA İKİ KITADA
Van Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün tanıtım atağı aynı anda kıtalararası devam ediyor. Dubai'de düzenlenen fuara Vali Yardımcısı Halil Berk, Batum'daki fuara Şube Müdürü Selman Güzel başkanlığındaki bir ekiple katılan Van Valiliği, aynı zamanda Amerika'da da tanıtımını sürdürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, "Van turizm ve kültür kenti olarak büyük bir potansiyele sahip. Bu özelliklerin sürekli olarak gündemde kalması lazım. Turizm merkezi olmaya aday bir kenti pazarlamanın en önemli yolu da tanıtımdan geçiyor. 2010 yılı için hedeflediğimiz bir milyon turist sayısına ulaşmak için Valimiz Münir Karaloğlu'nun çok önemsediği tanıtımı önceledik. Bunun için her türlü fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Aynı anda birçok farklı bölgede Van'ı anlatıyoruz. Dubai'deki fuardan dönerken bir grup arkadaşımız da Batum fuarına katıldı. Bizler Dubai ve Batum'da tanıtım faaliyetlerimizi sürdürürken Valimiz Münir Karaloğlu'nun başkanlığındaki diğer bir grup da Los Anceles'taydı. Yani aynı zamanda hem Asya'da hem Amerika'da Van'ı tanıtmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
SIRADA İRAN FUARLARI VAR
Van'ın önümüzdeki günlerde katılacağı diğer önemli fuarlar Isfahan ve Tahran'da gerçekleşecek. Van ekibi, 17 Mayıs'ta Isfahan'da düzenlenecek olan turizm fuarının ardından Haziran'da Tahran'daki turizm fuarına katılacak. İran'la komşu olması ve bu pazarın taşıdığı turizm potansiyelinden dolayı bu fuarlar Van için oldukça önemli. Vali Yardımcısı Halil Berk, İran'da düzenlenecek olan fuarları daha da önemsediklerini belirterek, bu fuarlara daha da nitelikli materyallerle hazırlandıklarını belirtti.