Vali Turhan: Çocuklarımıza gereken eğitimi verdiğimizde yarınlar daha güzel olacak

Vali Ahmet Turhan, 'Hedef 15 Projesi'nde görev yapan öğretmenlere motivasyon ve teşekkür yemeği verdi. Yemekte bir konuşma yapan Turhan, çocuklara ger

Vali Ahmet Turhan, 'Hedef 15 Projesi'nde görev yapan öğretmenlere motivasyon ve teşekkür yemeği verdi. Yemekte bir konuşma yapan Turhan, çocuklara gereken eğitim verildiğinde yarınların daha güzel olacağını vurguladı.

Vali Turhan, öncelikle Batman'ın üniversite sınavlarında 39. olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu başarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Turhan, emek ve çabalarının boşa gitmemesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Bölgede yaşanan sıkıntıların tüm ülkeyi etkilediğine dikkat çeken Vali Turhan, "İnsanlar terörden usandı. Kan ve gözyaşının bitmesi ülkemizin geleceği açısından hayati önem taşıyor." dedi. Eğitimdeki ihmali ortadan kaldırdığımızda bu sıkıntıların ortadan kalkacağını ileri süren Vali Turhan, şöyle devam etti: "Çocuklarımıza gereken eğitimi verdiğimizde yarınlarının daha güzel olacağını sizler daha iyi biliyorsunuz. Öyleyse gösterdiğimiz her gayret ve çaba yarınlarımız açısından ülkemiz açısından hayati önem taşıyor, ihmal ettiğimiz her çocuk yarın tinerci olup sokakta karşımıza çıkabiliyor. Elinden tuttuğumuz her çocuk adam olup memleketine ailesine topluma faydalı insanlar olabilir."

Son dönemlerde bölgeye ciddi kaynakların aktarıldığına dikkat çeken Vali Turhan, bu kaynakların doğru kullanılmasının iyi sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Yemeğe Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, Vali Yardımcısı Osman Varol, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.