Turizme Yağış Engeli

Van Gölü sahillerinde bulunan turizm işletmecileri, yağışların devam etmesi nedeniyle bir türlü sezonu açamadıklarını belirti.

Yurdun birçok yerinde turizm merkezleri sezona görkemli bir şekilde girerken, Van Gölü sahillerinde ise etkili olan sağanak yağmur turizmcilere sezonu açtırtmadı. Yılın yarısını kar altında geçirdiklerini ifade eden işletmeciler, geri kalan yarısının bir bölümünü de yağmurla geçirdiklerini dile getirildi. Bitlis'in Ahlat ilçesinde turizm işletmeciliği yapan Erhan Akarsu ise, ilçenin Nemrut ve Süphan dağlarının arasında olması, onlarca tarihi ve doğal güzelliklerini hala koruması, Van Gölü'nün en geniş doğal kumsallarını içerisinde barındırması münasebetiyle doğal turizm beldelerinin başında geldiğini, fakat mevsimsel olumsuzlukların turizm işletmecilerine zorluklar yaşattığını belirtti. Yörede turizm mevsiminin çok kısa olduğunu da vurgulayan Akarsu, tüm olumsuzluklara rağmen yörede turizm gelişmesi için çaba sarf ettiklerini, bu çabalarının ise her koşulda devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Turistik işletmelerinin çalışanları ise, Ahlat'ın tanınan turizm beldelerini aratmayacak bir mekan olduğunu, mevsimsel şartlar nedeniyle turizm işletmelerinde ancak birkaç ay çalışabildiklerini belirtti.