Edremit'te Fileli Dönem Başlıyor

Balıkesir'in Edremit Kent Konseyi'nin Çevre Çalışma Gurubu Körfez Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Balıkesir'in Edremit Kent Konseyi'nin Çevre Çalışma Gurubu Körfez Bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının ana gündem maddesini oluşturan naylon poşet kullanımının yasaklanması ele alındı. Başkan Kılıç, körfezdeki tüm belediyelerin Haziran ayı meclis toplantısında naylon poşetin yasaklanması yönünde karar almasını istedi.
Kent Konseyi Başkanlığı'nı Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç'ın gerçekleştirdiği toplantıya Balıkesir Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Altınoluk Belediye Başkanı Vekili Ümit Babürşah, Kent Konseyi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplantının da başkanlığını yapan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, körfezde 5 ilçe, 10 belde olmak üzere 15 belediyenin bulunduğunu belirterek Kent Konseyi Çevre Çalışma Gurubu Körfez Bilgilendirme toplantısına gelmeyen belediye başkanları ile kaymakamlara tepki gösterdi.
Edremit Kent Konseyi Çevre Çalışma Gurubu Başkanı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Cengiz Erk, yaptıkları çalışmalar hakkında ve aldıkları tavsiye kararları konusunda bilgilendirme toplantısına katılanlara barkovizyon eşliğinde sunum yaptı.
Naylon poşet kullanımının çevreyi kirlettiğine, dolayısıyla insan sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Edremit Kent Konseyi Çevre Çalışma Gurubu Başkanı Cengiz Erk, büyük marketlerde poşet isteyenlere ücret karşılığında naylon poşetlerin verilmesinin, pazarlarda da bez torba ile file kullanımının yaygınlaştırıcı çalışmaların yapılmasının naylon poşet kullanımının önüne geçilmesinde fayda sağlayacağını bildirdi. Erk, "Naylon poşete hayır, bez torbaya evet" denilmesi gerektiğinin altını da çizerek biyo poşetlerinde kullanımının yaygınlaştırılmasının çevre kirliliğinin önlenmesinde etken olacağını ifade etti.
Bu toplantılarda kimseden para pul istemediklerini, bir şeylerin yapılmaması için kararlar almak istediklerini kaydeden Edremit Belediye ve Kent Konseyi Başkanı Tuncay Kılıç, "Edremit Körfezi'nde haftanın değişik günlerinde kurulan semt pazarlarında naylon poşet verilmesini sağlamalıyız. Semt pazarlarında naylon poşet veren esnafların zabıtalar aracılığıyla engellenerek naylon poşetlerinin ellerinden alınmasını sağlamalıyız. Naylon poşetlerin çevremizi kirletmemesi için artık hayatımızda fileli dönem başlamalı. Bunun için de Edremit Körfezi'nde bulunan 5 ilçe, 10 belde olmak üzere 15 belediyenin meclislerinin Haziran ayı olağan toplantılarında naylon poşetlerin kullanımını yasaklar kararlar almasıyla bu proje başarıya ulaşabilir" dedi.
Bu arada Ekmek Teknesi firmasının sahibinin bundan iki yıl önce yaptırdığı ve müşterilerine dağıttığı üzerinde kağıt torbaları göstermesi salondakilerden alkış aldı. Salonda bulunan diğer belde ve ilçelerin kent konseylerinin temsilcileri kendi görüş ve düşünceleri ile kentlerindeki kent konseylerinin çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Yaklaşık 2 buçuk saat süren Edremit Kent Konseyi Çevre Çalışma Gurubunun Körfez Bilgilendirme toplantısı sonunda katılımcılara kokteyl verildi.