Dp Adana İl Başkanı Yavuz Tekeli: 'Yürütmeyi Durdurma Kararı Hemen Uygulanmalı'

Demokrat Parti (DP) Adana İl Başkanı Yavuz Tekeli, Adana 2

Demokrat Parti (DP) Adana İl Başkanı Yavuz Tekeli, Adana 2. İdare Mahkemesi'nin Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği seçimiyle ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararının acilen uygulanması gerektiğini bildirdi.
Yavuz Tekeli, yaptığı açıklamada, Adana 2. İdare Mahkemesi'nin 2010/517 Esas Nolu dosyasında görülen dava ile ilgili olarak verilen 4.5.2010 tarihli yürütmeyi durdurma kararıyla, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olmasının mümkün olmadığının yargı tarafından vurgulandığını ve yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirtti.
Kararda, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğine işaret edilerek yürütmenin durdurulması kararı verildiğini ifade eden Tekeli, mahkemenin açık vurgusuna rağmen, Mahmut Çelikcan ve AK Parti kurmaylarının yürütmeyi durdurma kararını bir ay süreyle uygulamama eğilimi içerisine girdiklerini söyledi.
Tekeli, kararın uygulanmasının geciktirilmesinin yasal boşlukların ardına sığınma anlamına geleceğini ve İçişleri Bakanlığı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı 2 ayı geçmemek üzere geçici olarak görevden uzaklaştırmasıyla başlayan kaosu daha da derinleştireceğini belirtti.
Adana'nın hizmete ihtiyacı olduğunu ve yönetim boşluğuna tahammülü olmadığını söyleyen Tekeli, artık ortak akılla hareket ederek, yargı kararının zaman geçirilmeden uygulanarak Adana'nın kaos ortamından bir an önce kurtarılması gerektiğini ifade etti.
Uygulanması zorunlu olan yargı kararını geciktirmenin kimseye faydası olmayacağını ve siyasete olan güveni daha da zedeleyeceğini vurgulayan Yavuz Tekeli, kararın uygulanmasında görevin öncelikle AK Parti yönetimi, Mahmut Çelikcan ile kentin mülki amiri olara Vali İlhan Atış'a düştüğünü söyledi.
Yürütmeyi durdurma kararının uygulanmasının geciktirilmesinin ise telafisi imkansız sorunlar doğuracağını ifade eden Tekeli, kararın, Çelikcan'ın başta atamalar ve ihaleler olmak üzere tüm icraatlarını tartışmalı hale getireceğini ve bu durumun kamu vicdanını rahatsız edeceğini söyledi.
Tekeli, "Yürütmeyi durdurma kararının uygulanması Adana'da giderek yükselen siyasi tansiyonu da düşürecektir. Mahmut Çelikcan'ın idari yargı hukukunda belirtilen uygulama ve itiraz süreleri beklemeden Başkan Vekilliğini ya aynı seçimde kendisiyle aynı oyu alan Fethi Coşkuntuncel'e bırakmalı, ya da en kısa zamanda yapılacak seçimde en yüksek oyu alacak meclis üyesine bırakmalı" dedi.