Dağlıca şehidi annesi Nefise Uysal: Başka analar ağlamaması için Dağlıca'da yürek yangını söndürülsün (Özel)

Antalya'nın Manavgat ilçesi Çardak köyünde yaşayan Dağlıca Şehidi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın annesi Nefise Uysal(84) Dağlıca'dan gelen her şe

Antalya'nın Manavgat ilçesi Çardak köyünde yaşayan Dağlıca Şehidi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın annesi Nefise Uysal(84) Dağlıca'dan gelen her şehit haberinin yüreğini dağladığını ve gözyaşına boğulduğunu söyledi.

Üç yıl önce Dağlıca'dan gelen kara haberle yüreklerinin yandığını belirten Dağlıca şehidi Nefise Uysal, başka anaların ağlamaması için yetkililerin Dağlıca yangınına bir son vermesi gerektiğini ifade etti. Daha önce Dağlıca ismini hiç bilmediğini ve duymadığını belirten şehit annesi Nefise Uysal, oğlunun şehit düşmesiyle Dağlıca'nın adını ailecek öğrendiklerini kaydetti. Nefise Uysal, "Dağlıca'dan gelen her acı haber yüreğimizi yakıyor. Bizim yüreğimiz 3 yıl önce Mustafa'm Dağlıca'da şehit düşerek yandı. Artık Dağlıca'dan başka şehit askerimiz gelmesin. Benim gibi başka asker anaları ay yıldızlı tabutlara sarılarak ağlamasın. Dağlıca'da bir şehit asker haberini duyduğumda evimin bir köşesine çekilip ağlıyorum. Hep Mustafa'm aklıma geliyor. Şehit olan askerlerimiz hepsi benim evlatlarım." diye konuştu.

20 yıl önce oğlu İbrahim'i böbrek rahatsızlığından kaybettiğini belirten Uysal, genç 2 evladını kaybetmenin bir anne için zor bir durum olduğunu söyledi. Şehit annesi, oğlu Mustafa'ya özlem duyduğunda mezarına giderek dua ederek dertleştiklerini belirtti.

Kardeşi piyade uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın şehit olmadan önce Dağlıca ismini hiç bilmediğini belirten ağabey Hasan Uysal, haberleri dinlerken Dağlıca'dan bir şehit haberi duyduğunda hemen televizyonu kapattığını söyledi. 3 yıl önce kaybettikleri kardeşlerinin acısının Dağlıca ismini duyunca alevlendiğini belirten Hasan Uysal, başka şehit anaları ve ağabeylerin ağlamaması için yetkililerin bir an önce acilen çözüm bulması gerektiğini ifade etti. Uysal, "Bizim yüreğimiz yandı. Artık Dağlıca'dan başka şehit haberi duymak istemiyoruz. Kardeşimin acısını 3 yıldır bir gün olsun unutmadım. Adını bilmediğimiz bir yerde şehit oldu. Dağlıca ismini kardeşim şehit olunca öğrendik. Terörü lanetliyorum. Acımızı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in şehit kardeşim adına Çardak köyüne yaptırdığı okulla teselli buluyoruz. Kardeşim şehit olsa da vatanımız sağ olsun. Yeter ki bir ve beraber olalım." diye konuştu.

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkii 21 Ekim 2007 tarihinde PKK terör örgütünün hain saldırısında şehit düşmüştü.