Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad onuruna Tarabya Köşkü'nde kahvaltı verecek. Kahvaltıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad onuruna Tarabya Köşkü'nde kahvaltı verecek. Kahvaltıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Gül, ayrıca İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ'ı kabul edecek. Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Tani ile buluşacak. (10.30 / 15.00 / 16.00 / 17.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ve Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Tani ile görüşecek. Erdoğan, Esad, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ'ı kabul edecek (13.00 / 14.05 / 15.00 / 17.30)

Hakkari Dağlıca'da şehit olan Uzman Çavuş Metin Can, Adana'nın Kozan ilçesinde toprağa verilecek. (13.30)

Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit olan Komando Çavuş Emrah Aktaş, Ordu'nun Ulubey ilçesinde toprağa verilecek. (17.00)

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Diyarbakır'da çeşitli etkinliklerde bulunacak. 10.50

Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında TBMM bahçesinde başlayıp Gençlik Parkı'nda bitecek olan 'Bisiklet Turu'na Başmüzakereci Egemen Bağış katılacak. (12.30)

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partisinin Diyarbakır il kongresine katılacak. (13.00)

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TES-İŞ Sendikası Ankara 1 No'lu Şube Genel Kurulu'na katılacak. (10.00)

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye'nin gündeminde olan et ithalatı konusunda Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, Anneler Günü nedeniyle İzmir'de Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret edecek. (14.00)

İzmir'de Gaziemir Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin açılışı yapılacak. (14.00)

Moskova'da Rusların İkinci Dünya Savaşı'nda Almanları yendiği 9 Mayıs Zafer Bayramı'nın 65. Yıl dönümü dolayısı ile tören düzenlenecek. Kızıl Meydan'da yapılacak törende Rusya silahlı kuvvetlerine bağlı birlikler ve askeri teknoloji gösterilecek.

KKTC'de iktidar partisi Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 8. Olağanüstü Kurultayı yapılacak. Derviş Eroğlu'ndan boşalan koltuğa oturmak için kurultaya tek aday olarak İrsen Küçük katılacak.

SPOR

Turkcell Süper Lig'de 4 müsabaka oynanacak. Günün önemli maçında Fenerbahçe Ankaragücü ile karşılaşacak. (20.00)

Bank Asya 1. Lig'de 5, TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda 4, TFF 2. Lig klasman gruplarında 15, TFF 3. Lig Yükselme Grubu'nda 5, TFF 3. Lig klasman gruplarında 18 maç yapılacak.