'Canım Annem' programına eğitimciler yoğun ilgi gösterdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER), Anneler Günü nedeniyle Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda 'Canım Annem' adlı program dü

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER), Anneler Günü nedeniyle Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda 'Canım Annem' adlı program düzenledi.

Açılış konuşmasını yapan Vehbi Koç İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Songül Yıldız, her annenin fıtratı itibarıyla bir muallime, bir mürebbiye ve bir mürşide muhtaç olduğunu belirtti. Sınıf öğretmeni Yıldız, "Annenin en önemli vazifesi çocuğunu yetiştirme olmalıdır. O şefkat kahramanıdır. Çocuğunu dünyaya getirir yüz zahmetle, bakar büyütür bin meşakkatle. Gece inlediği zaman hemen kalkıp imdadına koşar. Ağladığında bağrına basar. Tabiatından kaynaklanan bir iştiyakla onu yaşatmak için yaşar." diyerek, kendisinin tüm anneler için yazdığı, 'Canım Annem' şiirini okudu.

Annenin esasen bir milleti yetiştiren ailenin en önemli unsuru olduğunu söyleyen İNESDER Başkanı Metin Kuş da günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, "Anne bizim nazarımızda o kadar mukaddestir ki, Peygamberimiz (sav) 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' buyurarak, onu payitahta oturtmuştur. Öyledir, zira anne bir milleti yoğuran mukaddes bir el ve toplumun ilk hücresini teşkil eden yuvanın da kurucusudur." dedi.

Anneler Günü programı, 'Annemden Öğrendiklerimiz' konulu Hatice Barbaros ve Nevin Erten'in beraber sunduğu konuşma, ilköğretim öğrencisi Sıla Durmaz'ın okuduğu 'Sol Yanım Acıyor Anne' şiiri, 'Bütün Anneler Melektir' skeci, çeşitli yarışmalar ve ney dinletisiyle tamamlandı.

Program sonunda, Altı Eylül İlköğretim Okulu öğretmeni Selma Turgut'a yaptığı fedakarlıklardan dolayı dernek yönetimi tarafından 'Örnek Alınacak Eğitimci Anne' sıfatıyla plaket takdim edildi. Çok sayıda eğitimcinin katıldığı 'Canım Annem' programı, günün anısına verilen kokteylle son buldu.