Btp Genel Başkanı Haydar Baş Kilis'te

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Meltem TV'den canlı yayınlanan "Ekoanaliz" programına katılmak üzere Kilis'e geldi.

Sevgi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa Kilis merkez ve ilçelerinden yoğun bir katılım oldu. Siyasete girmeden önce çok ciddi hazırlıklar yaptıklarını ve dallarında uzman kişilerle birlikte teknik geziler düzenlediklerini ifade eden BTP Genel Başkanı Haydar Baş, "Siyasete girmeden fikir planında hazırlıklarımız oldu. Cumhuriyet tarihinde hodri meydan deyip 'Ey Milletim ne istiyorsunuz' diyen biri var mı?"
Gerek iktidar ve gerek muhalefetin bugüne kadar bir tez veya antitez ortaya koyamadığını dile getiren Baş, şöyle konuştu: "550 tane vekil var. Hangi konuda olursa olsun tarımda, sanayide bir tez ortaya koyan yok. Bu işler öyle değil şöyle çözülür diyemiyorlar. Bir tek orada Kamer Genç muhalefet yapıyor. Yaptıkları tek şey gürültü çıkarmak. Türkiye'de bir tek parti var BTP. Biz milletin menfaatine çalışıyoruz. Soysal Devlet, Milli Devlet, Milli Ekonomi tezimiz bu çalışmalarımızın ürünüdür. Biz diğer
siyasiler gibi gittiğimiz ülkenin rengine boyanmayız. Hele Katolik nikahı ile hiç bağlanmayız."
Bir vatandaşın toprak satışı ve madenlerle ilgili sorusuna cevap veren Baş, şunları söyledi: "Bu ecnebiler ülkemizin her tarafında bu oyunu oynuyor. Bakın Çayeli Bakır İşletmesi bu yıl 20 milyon dolar vergi verdi. Maden işletmeleri devlete gelirinin yüzde 2'sini vergi olarak verir. Çayeli Bakır İşletmesi 49 milyon dolara özelleştirilmişti. Daha ne anlatayım ben?"
Kilisli vatandaşların eğitim, sağlık, işsizlik konularında sordukları sorulara cevap veren BTP Genel Başkanı Haydar Baş, zenginlik içinde aç susuz bir hayat sürdüğümüze vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: "1 yılda Avrupa'yı 2 yıl da Amerika'yı geçeriz derken ben hayalden konuşmuyorum. Bütün bunları biz yapacağız. Ama vazife sizin! Bu sefer kimseyi dinlemeyecek, sandığın başına gittiğiniz de beni hatırlayacaksınız."
Program sonrası BTP Genel Başkanı Haydar Baş'a, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.
(MAD-MAD-HO-Y)