Başkentte Oturma Eylemi

Kendilerini 'Barış Anneleri İnisiyatifi' olarak adlandıran bir grup kadın, Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemi başlattı.

Türkiye'nin değişik illerinden sabah saatlerinde gelen 'Barış Anneleri İnisiyatifi' yanlısı kadınlar, yoğun güvenlik önlemleri altında Sıhhiye'deki Abdi İpekçi Parkı'nda toplandı. "Savaşa hayır, barış hemen şimdi", "Hepimiz anayız, barıştan yanayız" gibi slogan atan gruba BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ile kapatılan DTP'nin eski Milletvekili Aysel Tuğluk da destek verdi.
Açıklamada, Anneler Günü coşkuyla kutlanırken kendilerinin bu mutlu günde çocuklarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını bildiren kadınlar, "Biz analar artık çocuklarının ölüm haberini alma korkusuyla yaşamak istemiyoruz'' diye konuştu.
Abdi İpekçi Parkı'nda 2 gün boyunca oturma eyleminin süreceği belirtildi. Eylem sırasında BDP'li milletvekillerinin çevresinde çok sayıda koruma polisi önlem aldı. BDP'li milletvekilleri Abdi İpekçi Parkı'ndan ayrılana kadar koruma polisleri yanlarından ayrılmadı.