Aslan'dan hüzünlü veda

Bu sezon Ali Sami Yen'deki son maçını Antalyaspor ile oynayan Galatasaray, taraftarına mağlubiyetle veda etti: 1-2... Kendisini Ziraat Türkiye Kupası'ndan eleyen rakibi karşısınd...



Bu sezon Ali Sami Yen'deki son maçını Antalyaspor ile oynayan Galatasaray, taraftarına mağlubiyetle veda etti: 1-2... Kendisini Ziraat Türkiye Kupası'ndan eleyen rakibi karşısında Yalçın'ın kendi kalesine attığı golle öne geçen Sarı-Kırmızılılar, Tita ve Veysel'e engel olamadı.

Bu sezon ligde hedefinden kopan G.Saray, dün de Ali Sami Yen'de Antalya'ya yenilerek 3.'lük şansını tehlikeye attı. Yalçın'ın kendi kalesine attığı golle öne geçen Sarı-Kırmızılılar, Tita ve Veysel'in golüne engel olamayınca F.Bahçe'den sonra evinde Antalyaspor'a da yenildi. Beşiktaş'la aynı puana sahip olan Cim-Bom, ligi 4. sırada bitirmesi halinde UEFA Avrupa Ligi'nde fazla ön eleme oynayacağı için sezonu erken açmak zorunda kalacak.
Bu sezon beklentilere cevap veremeyen G.Saray, Ali Sami Yen'de Antalyaspor'u yenerek hem 3.lüğü garantilemek hem de taraftarlarına galibiyetle veda etmek istiyordu. Antalyaspor, Türkiye Kupası'nda elediği Sarı-Kırmızılı takıma bu kez ligde sürpriz yapmayı hedefliyordu.
Antalyaspor karşısında maça ev sahibi Galatasaray iyi başladı. Orta sahada topa daha çok hakim olan Sarı-Kırmızılılar, özellikle Keita ile kanatları etkili kullanınca pozisyonlar üretmeye başladı. Henüz karşılaşmanın 6. dakikasında Keita'nın pasında Jo, müsait durumda meşin yuvarlağı ağlara gönderemedi. Konuk takım Antalyaspor, gol umutlarını daha çok Necati Ateş ve Tita ile geliştireceği hızlı ataklara bağladı. İlk yarı golsüz neticelendi.
ikinci yarıda Galatasaray hiç beklemediği bir anda golü buldu. 64. dakikada Sabri'nin sert ortasında Yalçın'a çarpan top ağlarla buluştu: 1-0. Konuk takım Antalyaspor, bu gole iki dakika sonra Tita ile cevap verdi. 66. dakikada Necati Ateş'in ara pasında topla buluşan Tita, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1. Karşılaşmanın 90. dakikasında oyuna giren Veysel, topla buluştuğu ilk pozisyonda kafa ile topu Aykut'un üzerinden filelere yollardı: 1-2. Son dakikada gelen golle G.Saray, evindeki son maçta da yenilerek taraftarlarına kötü veda etti.
Guti, Galatasaray'ın yeni yıldızı olacak
İspanya'nın Real Madrid takımında forma giyen orta saha oyuncusu Guti'nin Galatasaray'a gideceğine ilişkin iddialar İspanyol spor gazetesi Marca tarafından dün manşetlere taşındı. Marca Gazetesi, 33 yaşındaki tecrübeli oyuncunun, Santiago Bernabeu Stadı'nda Real Madrid taraftarlarının karşısına son kez çıkacağını yazdı. Haberde, "Galatasaray, transferi sonuçlandırmaya çok yakın. Guti'ye ekonomik ve sportif anlamda reddedemeyeceği bir teklif yapacak. Guti, Türkiye'nin en güçlü kulübünün yeni lideri olacak." denildi. Gazete, Rijkaard'ın ısrarla istediği Guti'nin Hagi'den sonra Galatasaray'ın 'yeni idolü' olacağını, Sarı-Kırmızılı taratarların da yıldız futbolcuyu olağanüstü bir gösteriyle karşılayacağını belirtti.

Frank Rijkaard zorunlu revizyona gitti
Galatasaray'da teknik direktör Rijkaard, Antalya maçında takımda mecburi değişikliğe gitti. Hollandalı çalıştırıcı, geçen hafta ilk 11'de yer verdiği Elano ve Baros'u, sakatlıkları nedeniyle oynatamazken, bu oyuncuların yerine Emre Çolak ve 4 maçlık cezası biten Barış'ı sahaya sürdü. Emre Güngör yedek soyunurken, kart cezası biten Neill ilk 11'deki yerini aldı. Sakatlıkları bulunan Ayhan ve Kewell maç kadrosuna alınmadı. Servet ise yine ısınmaya çıkmadı.
Sarı-Kırmızılı taraftarlar Fenerbahçe ile uğraştı
G.Saraylı taraftarlar, maç öncesinde genellikle, Ziraat Türkiye Kupası'nı Trabzonspor'a kaptıran F.Bahçe ile uğraştı. Taraftarlar, Beşiktaşlı taraftarların dün yaptığı gibi, "Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar" türküsünü söylerken, "Fener gol gol gol, 30 sene oluyor" diye tezahürat yaptı. Taraftarlar, futbol yaşantısının sonlarına gelen Emre Aşık'ı da tribünlere çağırarak adeta uğurladı. Galatasaray, Antalyaspor karşılaşmasıyla bu sezon Ali Sami Yen Stadı'nda son maçını oynadı.


Zaman