Almanya eyalet seçimi için sandıkta

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bugün seçim var. Başbakan Angela Merkel'in hükümeti için önemli bir sınav niteliğinde olan seçimlerde Türk kökenlilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda göçmen aday yarışıyor. 18 milyon nüfusuyla Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya'da 1 milyon Türk yaşıyor.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bugün seçim var. Başbakan Angela Merkel'in hükümeti için önemli bir sınav niteliğinde olan seçimlerde Türk kökenlilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda göçmen aday yarışıyor. 18 milyon nüfusuyla Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya'da 1 milyon Türk yaşıyor. Alman vatandaşı 100 bin Türk kökenli seçmen de bu seçimde oy kullanıyor.

Siyasi partiler, göçmenlerin desteğini alabilmek için listelerinde çok sayıda göçmen isme yer verdi.

Seçimlerde 6 partide 28 Türk kökenli aday yarışırken, listelerinde en fazla Türk adaya yer veren parti sol parti Die Linke.

Sosyal demokrat partide toplam 4 Türk kökenli aday var. Parti, iktidara gelmesi halinde ilk kez Türk kökenli bir politikacıyı bakanlık görevine getirmeyi planlıyor.

Uyum Bakanlığı için aday Zülfiye Kaykın. Geçen ay Aşağı Saksonya eyaletinde Aygül Özkan'ı bakanlık görevine getiren CDU ise, Kuzey Ren Vestfalya seçimlerinde yalnızca bir Türk kökenli adaya listesinde yer verdi.



CNN Türk