ALES 9 Mayıs Pazar 2010

Üniversite son sınıf öğrencilerinin girdiği ALES 2010 Bahar dönemi sınavı bugün yapılıyor...ALES Soruları ve Cevapları İndir. ALES Soruları ve Cevapları çözümü tüm detaylar... Ales sınavı heyecanı sona erdi

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (İlkbahar Dönemi) 2010-ALES İlkbahar Dönemi 09.05.2010 tarihinde başladı.09 Mayıs 2010 Pazar günü 2010 LES - ALES sınavı yapıldı. İlkbahar Dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) / Akademik Pesonel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ALES Soruları ve Cevapları İndir ALES Soruları ve Cevapları çözümü.

Akademik kariyer yapmak isteyen ve lisans eğitiminin üzerine yüksek lisans eğitimini almak isteyenler adayların girdiği ALES"in sayısal kısmında 40'ar sorudan oluşan sayısal-1 ve sayısal-2 testleri, sözel kısmında ise 80 sorudan oluşan 1 test yer alıyor. Sayısal-1 testindeki soruların Sayısal-2 testindeki sorulardan daha ileri düzeyde olduğu ve Sözel testindeki soruların daha çok muhakeme(akıl yürütme) ağırlıklı olduğu bu sınavda adaylar Lisanüstü eğitime geçiş yapabilmek için ter döktüler.

Üniversite son sınıf öğrencilerinden yüksek lisans yapmak isteyen veya üniversitelerde öğretim görevlisi olarak kalmak isteyen öğrencilerin girdiği ALES başladı.

2010 İlkbahar Dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) / Akademik Pesonel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 9 Mayıs 2010 Pazar günü yapıldı. ALES Soruları ve Cevapları İndir ALES Soruları ve Cevapları çözümü tüm detaylar...

Ales sınavı heyecanı sona erdi. Ales soru ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandığı anda otomatik olarak soru ve cevaplar sitemizde yer alacaktır.Beyaz Gazete farkı ile ales soru ve cevaplarına ilk ulaşan siz olun.

2010 Ales sınav soru ve cevapları için tıklayın (açıklandı)

Geçmiş Dönemlere Ait ALES SORU VE CEVAPLARI