Adana'da Mahkemelik Olan Başkan Vekilliği Seçimi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği seçimi sürecinde, ikaz etmelerine rağmen tam bir hukuksuzluk yaşandığını, şu an gelinen nokta itibarıyla kendi adaylarına görevin tevdi edilmesini beklediklerini söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği seçimi sürecinde, ikaz etmelerine rağmen tam bir hukuksuzluk yaşandığını, şu an gelinen nokta itibarıyla kendi adaylarına görevin tevdi edilmesini beklediklerini söyledi.
Yıldırım, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Kanununun ilgili maddesinin açık ve net olarak ilçe belediye başkanlarının aday olamayacağının belirtildiğini vurgulayarak, "Biz de seçim sürecinde bunu ifade ettik. Kanun açık dedik, Yanlış yapmayın dedik. Ama dinlemediler. Ve bilinen sonuçta kura ile AKP'li Yüreğir Belediye Başkanı kura ile göreve getirildi. Mahkeme ise yürütmenin durdurulması kararını verdi. Şimdi seçilme yeterliliği olan tek aday kaldı o da bizim adayımızdır. Bu saatten sonra, yanlışın neresinden dönülürse Adana için kardır. Sayın Valimiz bu yanlıştan dönüp hakkın haklıya, sahibine verilmesi yoluna gitmelidir. Adana'ya insanımıza, demokrasiye, hukuka, hakka saygısı olan herkes bunu yerine getirmelidir" diye konuştu.
Meclisin feshinin mümkün olmadığını belirten Yıldırım, "15 günde seçilemedi gibi bir gerekçe doğru değildir. Meclis kendisine verilen görevi yapmıştır. Eğer bir yanlış varsa, Meclise bu yanlışı yaptıran yetkililerdir. Meclis fesih edilirse Adana'da kaos olur. Ona cesaret edecek babayiğit göremiyorum. Fesih edilirse ilçe belediyeleri de fesih edilmiş olur. Ama yürekleri yetiyorsa hodri meydan diyorum. O zaman devletin gücünü kullanarak, hukukun boğazını sıkarak sonuç almak ne demekmiş bir görelim bakalım" şeklinde konuştu.
Aytaç Durak'ın ise kısa zamanda görevine döneceğine inandığını belirterek şunları söyledi:
"Sayın Durak'ın görevden alınmasını gerektirecek bir şey bulamadılar. Bulsalar, Adana'yı veya Aytaç Durak'ı cezalandırmada istekli ve arzulu olan iktidarın elinde gerçekten bir şey oysaydı şimdiye kadar tıpkı kovboy filmlerindeki gibi kementi atarlardı. İnşallah hala bağımsız olduğuna inandığımız yargıya güveniyoruz. Milli irade, halk iradesi diyenler, bu kadar hukuksuzluğu, kanunsuzluğu Adanalıya yaşatmamalıdır. Hukuku zorlamalar, zorlama teftişler çok sırıtıyor. AKP'nin kendisine çeki düzen vermesi lazım. Umut ediyorum ki bu mesele de kısa zamanda çözülür. Yoksa Adana bu kadar kaosu kaldıramaz."