5 ilde sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun büyük bir bölümünde yerel olmak üzere kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

Yağışların öğle saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Erzurum ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı iç bölgelerde 1 ile 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, zamanla yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Yağışların Bolu, Karabük, Kastamonu, Erzurum ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Kül bulutunun, 20 bin ile 35 bin feet arasında Marmara'nın güneybatısını hafif olarak etkilemesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de toz taşınımı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, çamur şeklinde yağış, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması bildirildi.

Bölgelere göre hava durumu ise şöyle tahmin ediliyor:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Antalya, Burdur, Isparta) ile Kahramanmaraş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Bolu, Kastamonu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz aralıklı, Orta Karadeniz akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Orta Karadeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Erzurum ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu, Diyarbakır ve Adıyaman çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.