Üsteğmen Ergut savunmasını tamamladı

Ergenekon yapılanmasının Erzincan ayağıyla ilgili davanın dördüncü duruşması başladı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmanın öğleden önceki bölümünd...



Ergenekon yapılanmasının Erzincan ayağıyla ilgili davanın dördüncü duruşması başladı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmanın öğleden önceki bölümünde iddianamede altı numaralı sanık olarak yer alan Erzincan Jandarma İstihbarat'ta görevli Üsteğmen Ersin Ergut savunmasını tamamladı.
İki saate yakın süren savunmasında hakkındaki suçlamaları reddeden Ergut, sıra çapraz sorguya geldiğinde sustu. Ergut, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 'Demokrasiya Müdahale Planı'nın hayata geçirilmesiyle ilgili süren bir soruşturmanın varlığına işaret ederek, "Veremeyeceğim hiçbir hesabım yok. Şu anda paralel süren bir soruşturma olduğundan gizli tanıklar ifade verdikten sonra konuşacağım." dedi.
Millete ve hükümete yönelik komplo belgesi olan Deniz Albay Dursun Çiçek imzalı 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın hayata geçirilmesiyle ilgili davanın dördüncü duruşması sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti. Tutuklu sanık üsteğmen Ersin Ergut suçlamaları reddetti. Dosyada delil olarak bulunan ajandasındaki notları okuyan Ergut, 'Gülen ormanlarında İbrahim isimli kişiye dikkat edilecek, Erdoğan, tezgâh, orgenerale sunulacak' şeklindeki ifadelerin savcı tarafından Gülen cemaatine ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yönelik bir çalışma olduğunun sanıldığını, ancak bunun doğru olmadığını ileri sürdü. Ergut, Gülen ormanlarından kastının Refahiye'deki ormanlar, 'İbrahim' isimli kişinin PKK'ya çalışan biri olduğunu, Erdoğan'ın da PKK milisleri tarafından tezgâh kurulan kişi olduğunu iddia etti.
Çatalarmut Barajı'nda ele geçen mühimmatın polisin üstüne yıkılması için sahte tanık ifadesi oluşturduğu iddiasını reddeden Ergut, fişleme bilgilerinin yer aldığı iddia edilen bilgisayar hard diskini de delil olarak kabul etmediğini söyledi. Ergut, bilgisayar hard diskini dava dosyasına koyanlardan da şikâyetçi olduğunu ifade etti.
Sıra çapraz sorguya geldiğinde sorulara cevap vermeyeceğini belirten Ergut'tan sonra savunma sırası Astsubay Orhan Esirger'e geldi.
Öte yandan Cihaner'in avukatları gizli tanık Erzincan'ın ifade görüntüsünün kaydının kendilerine verilmesini talep etti. Ayrıca gizli tanıkların da duruşmada açık olarak ifade vermelerini istedi. (CİHAN)

Zaman