Türk Büro-sen'den Hıdrellez Şenliği

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, bugüne kadar bütün iktidarların memura şaşı baktığını belirterek, "Memur devletin sırtında yük görüldü. Biz de artık Hızır'ı bekliyoruz" dedi.

Türk Büro-Sen Genel Merkezi ve Kadın Komisyonları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü havuzlu bahçesinde Hıdrellez Şenliği düzenledi. Yaklaşık 750 kişinin katıldığı ve bayram havasında geçen şenliğe, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Büro-Sen Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Cafer Seçer, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak ve Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Basının yoğun ilgi gösterdiği şenliğin açılış
konuşmasını yapan Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Azize Meryem Kartal, kadın komisyonu olarak daha güzel işlere imza atmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, katılan herkese teşekkür etti.
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ise, "İktidarlar değişti, bizim kaderimiz bir türlü değişmedi. Bugün dilekte bulunuyoruz, hem memurun hem Türk milletinin kaderi değişsin" dedi.
Hıdrellez'in bütün Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlardan biri olduğunu kaydeden Yokuş, "Hıdrellez, İlyas ve Hızır peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk arasında Hıdrellez şekline bürünmüştür. Hıdrellez kıştan yaza geçiş dönemidir. Hıdrellez bizim örf ve kültürümüzün temel öğelerinden biridir. Her 6 Mayıs'ta insanlarımız mutlu olur, geleceğe umutla bakar. İnsanlarımız Hızır'ın geleceğine, bereket getireceğine inanır"
diye konuştu. Hızır'ın zor durumda olanların yardımına koşarak insanların dileklerini yerine getirdiğine inanıldığını vurgulayan Yokuş, "Hızır, insanlara daima yardım eder. Hızır'ın uğradığı yerlerde bolluk, bereket vardır. Dertlilere derman, hastalara sağlık verir. Biz de kamu çalışanları olarak devletimize, milletimize hizmet veriyoruz. Haklarımızı alabilmek için yıllardır mücadele ediyoruz. 6 Mayıs'ta biraraya geldik. Bugün, ülkemizi yönetenlerin bizi görmesini arzu ediyoruz. Diyoruz ki, bugüne kadar
bütün iktidarlar memura şaşı baktı. Memuru devletin sırtında yük gördü. Biz de artık Hızır'ı bekliyoruz" dedi.
Kadın Komisyonu üyelerinin kendilerini tanıtmalarının ardından şenliğe katılanlar yumurta tokuşturarak, dilek diledi. Daha sonra yenen yemekle Hıdrellez coşkulu şekilde kutlandı.